ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εκπαιδευτικοί: Πελατειακός λαβύρινθος το υπουργείο Παιδείας (14/9)


Αθήνα 14.9.2005, 23.52
Σφοδρή επίθεση κατά της υπουργού Παιδείας κ. Γιαννάκου εξαπέλυσαν σήμερα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, με αφορμή την παραδοχή της ότι γίνονται «εθιμικώ δικαίω» εξυπηρετήσεις καθηγητών.

Οι δύο Ομοσπονδίες χαρακτηρίζουν πρωτάκουστο και λυπηρό το φαινόμενο υπουργός να παραδέχεται ότι δεν εφαρμόζει τους νόμους του κράτους και δηλώνουν κατηγορηματικά ότι οι εκπαιδευτικοί ούτε ζήτησαν, ούτε ζητούν «εξυπηρετήσεις», καθώς οι υπηρεσιακές τους μεταβολές (μεταθέσεις- αποσπάσεις κλπ.) είναι δικαίωμά τους και προβλέπονται από συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο (Ν.1566/85, Π.Δ. 50 και 100), το οποίο εφαρμόζεται ανελλιπώς τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια. Τονίζουν πως πάγια θέση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών είναι η κάλυψη όλων των αναγκών (π.χ. για επιμόρφωση, χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, μετεκπαίδευση) με στόχο την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και όχι η περιστολή τους.

Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών καλούν την υπουργό να αφήσει τα «πυροτεχνήματα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και να να δώσει σαφείς απαντήσεις για τα προβλήματα των σχοελίων, όπως είναι η σχολική στέγη, η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, η δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, η αναβάθμιση της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης και η επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.

Οξύνοντας ακόμα περισσότερο την επίθεση, κατηγόρησαν την κ. Γιαννάκου ότι «τέχνας κατεργάζεται», προκειμένου να εξυπηρετήσει  επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης, και ότι "μάλλον απευθύνεται στον πελατειακό λαβύρινθο του υπουργείου της".

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved