ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΒΟΛΗ: Πτυχίο απ’ την αλλοδαπή... 9/11/09


Αθήνα 9.11.2009
Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Εντρυφώντας αυτές τις ημέρες στα βιογραφικά των νέων γενικών και ειδικών γραμματέων, που ορίσθηκαν μέσω των ανοικτών προσκλήσεων που εξέδωσε η κυβέρνηση, διαπιστώσαμε ότι σχεδόν όλοι διαθέτουν βασικούς ή μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών από πανεπιστήμια της αλλοδαπής.

Το γεγονός δεν μας εξέπληξε. Έχουμε δει άπειρες φορές τόσο την πολιτεία όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα και τους εργοδότες να εκδηλώνουν, με διάφορους τρόπους, την απαξία τους για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και την ιδιαίτερη προτίμησή τους προς αυτά της αλλοδαπής.

Η μελαγχολία μας προέρχεται από τη διαπίστωση ότι η προτίμηση αυτή πολλές φορές δεν στηρίζεται σε κριτήρια ποιότητας αλλά είναι αποτέλεσμα ψυχολογικών διεργασιών, με κυριώτερη την αίσθηση κατωτερότητας.

Κι από το συμπέρασμα ότι για να προκόψει κανείς σε τούτο τον τόπο πρέπει να κάνει ένα «πέρασμα» από πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved