ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μελέτη ΓΣΕΕ για τις εκπαιδευτικές ανισότητες 20/11/09


Aθήνα 20.11.2009, 15:54
Τα αποτελέσματα μελέτης που διενήργησε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ με αντικείμενο τα βασικά μεγέθη της ελληνικής εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση), θα παρουσιασθεί την προσεχή Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 11.30 πμ  στο Ξενοδοχείο Athens Park Hotel (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, Αίθουσες Pandora I, II).

Η μελέτη αναδεικνύει τη σημασία των βασικών μεγεθών της εκπαίδευσης (Χρηματοδότηση, Υποδομές, Προσωπικό, Επίδοση και Σχολική Διαρροή των μαθητών) σε όλες τις βαθμίδες και τομείς ευθύνης (δημόσιος και ιδιωτικός) και στις κατηγορίες σχολείων (ημερήσια - νυχτερινά) της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Μελετώντας τις κατανομές, τις τάσεις και τους ρυθμούς μεταβολής όλων των παραμέτρων, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο (νομοί της χώρας), η μελέτη αναδεικνύει την ύπαρξη ασυνεπειών στη λειτουργία του συστήματος και την ύπαρξη σημαντικότατων γεωγραφικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων, που με το εύρος τους αποτελούν κύριο σύμπτωμα της παθογένειας του εκπαιδευτικού μας συστήματος από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, των εκπαιδευτικών φορέων, των κοινωνικών φορέων, καθώς και τα μέλη του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved