ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά από τον Σεπτέμβριο 22/11/09


Αθήνα 22.11.2009, 16:21
Από τον προσεχή Σεπτέμβριο στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό θα λειτουργήσει πιλοτικά ολοήμερο σχολείο, ανακοίνωσε σήμερα η φυπουργός Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην θεμελίωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων στο Λαγονήσι.

"Η καθολική λειτουργία των ολοήμερων σχολείων σε όλη τη χώρα, με ενιαίο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό στα βασικά μαθήματα, είναι ο μεσοπρόθεσμος στόχος για να θέσουμε τέρμα στα ολοήμερα «πάρκιγκ παιδιών»", υπογράμμισε η υγυπουργός, η οποία παράλληλα ανακοίνωσε ότι στα σχολεία θα ενταχθούν, εκτός από τα οργανικά μαθήματα, επιπρόσθετες δραστηριότητες, όπως τα Καλλιτεχνικά, τα Αθλητικά, οι Υπολογιστές, οι ξένες γλώσσες και η προετοιμασία για την επόμενη ημέρα.

"Προτεραιότητά μας είναι το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο, που αποτελούν και τη βάση του εκπαιδευτικού μας συστήματος", τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου και πρόσθεσε: "Αποσκοπούμε στην απελευθέρωση του μαθητή από το διάβασμα στο σπίτι: Η τσάντα να μένει στο σπίτι".

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σχολικής στέγης, το οποίο χαρακτήρισε "οξύτατο και σύνθετο", ιδιαίτερα στην Αττική, και υπογράμμισε ότι τα εμπόδια και οι καθυστερήσεις οφείλονται στην υπερβολική γραφειοκρατία, τις σύνθετες και αλληλοεπικαλυπτόμενες πολλές φορές αρμοδιότητες, ιδίως στα πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά ζητήματα, αλλά και την έλλειψη χώρων και πόρων. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι "με τη συνεργασία των δήμων και των αρμόδιων υπουργείων και με συστηματικό προγραμματισμό θα προχωρήσουμε σε λύσεις θεσμικές και χρηματοδοτικές".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved