ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εγκύκλιος για τις εκδρομές των σχολείων 25/11/09


Αθήνα 25.11.2009, 16:04
Εγκύκλιο σχετικά με την πραγματοποίηση εκδρομών από τα σχολεία, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι για την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ισχύουν όσα αναφέρονται στην κείμενη νομοθεσία. Ιδιαίτερα όμως για την περίοδο αυτή, που η νέα γρίπη είναι σε έξαρση, οι σύλλογοι διδασκόντων εκπαιδευτικών θα πρέπει να συνεκτιμούν και τα παρακάτω:
- Την έξαρση της  επιδημίας σε πολλές χώρες του εξωτερικού και την αδυναμία υποστήριξης των παιδιών που πιθανόν θα ασθενήσουν.
- Την έντονη ανησυχία των γονέων που οφείλεται στην αντικειμενική δυσκολία τους να βρεθούν άμεσα κοντά στα παιδιά τους σε περίπτωση ασθένειας.
- Την πιθανότητα νόσησης των συνοδών εκπαιδευτικών από τον ιό της νέας γρίπης, κάτι  που συνεπάγεται ανεπαρκή φροντίδα και παρακολούθηση των μαθητών καθώς και τις τυχόν αντικειμενικές δυσκολίες και αβεβαιότητα στις συνθήκες περίθαλψης των παιδιών που πιθανόν να ασθενήσουν στον τόπο που βρίσκονται.

Πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκδρομής, εκτός της υποχρέωσης των γονέων να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους απαιτείται και η διαβεβαίωσή τους ότι αυτά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής. Επιπροσθέτως να διασφαλίζεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-κάλυψη των μαθητών και στην περίπτωση νόσησης από την νέα γρίπη (ιδιαίτερα για τις εκδρομές στο εξωτερικό).

Τέλος, το υπουργείο συνιστά, στην περίπτωση προγραμματισμένων εκδρομών για το διάστημα μέχρι το τέλος του έτους, τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής (πυρετό μεγαλύτερο ή ίσο με 38 και ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχα, πονόλαιμο, μυαλγίες, συνάχι, πονοκέφαλο, ρίγος, αίσθημα κόπωσης, διάρροια και εμέτους) να μη συμμετέχουν στην εκδρομή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved