ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ατελέσφερο το καθεστώς πρόσληψης εκπαιδευτικών 14/12/09


Αθήνα 14.12.2009, 13:43
Το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα για τις προσλήψεις και την κινητικότητα των εκπαιδευτικών είναι δαιδαλώδες, σύνθετο, συγκεχυμένο και ατελέσφορο. Μόνο για τους διορισμούς και τις μεταθέσεις υπάρχουν δεκαοχτώ διαφορετικοί νόμοι οι οποίοι λειτουργούν παράλληλα.

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» με τίτλο: «40 εκπαιδευτικοί φαντάσματα στον Αϊ Στράτη».

"Στο υπουργείο Παιδείας διαχρονικά από τη μεταπολίτευση και μετά, νομοθετούμε αποσπασματικά, χωρίς να κάνουμε ανάλυση των επιπτώσεων της νομοθεσίας σε βάθος χρόνου και μετά απαιτούμε να γίνουν άμεσες αλλαγές, διόρθωση του θεσμικού πλαισίου, διόρθωση του ενός νόμου πάνω στον άλλον με αποτέλεσμα να μην λαμβάνεται υπόψη το σχολείο και η λειτουργία του.
Αυτό θέλουμε να αλλάξει", σολιάζει η ανακοίνωση. Και καταλήγει: "Για την φετινή χρονιά δόθηκε και συνεχίζεται να δίνεται μάχη για την κάλυψη των κενών. Έχει βγει ήδη στην διαβούλευση λιτό και καθαρό θεσμικό πλαίσιο με κυρίαρχο στόχο να λειτουργεί το σχολείο πρώτα για το μαθητή με πλήρη εκπαιδευτική στελέχωση".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved