ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αλλαγές στην ειδική αγωγή


Αθήνα 22.12.2009, 13:46
Στην άμεση τροποποίηση του ν. 3699/2008 για την ειδική αγωγή και την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και στην κατάργηση των σεμιναρίων των 400 ωρών, προχωρεί το υπουργείο Παιδείας.

Στόχος του υπουργείου είναι αφενός η οικοδόμηση ενός ενταξιακού μοντέλου στην εκπαίδευση, όπου θα έχουν πρόσβαση οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή αναπηρία και θα αποδίδουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και αφετέρου η οικοδόμηση ειδικών σχολείων για τα παιδιά που δε μπορούν να συμμετέχουν στη γενική εκπαίδευση.

Ως προς την πρόσληψη εκπαιδευτικών, θα καταργηθούν τα ακριβοπληρωμένα σεμινάρια των 400 ωρών ως προσόν διορισμού, όσο και για τους κατόχους αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών στην ειδική αγωγή. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί η ένταξη όλων των κλάδων εκπαίδευσης ειδικής αγωγής (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, θέτοντας τέρμα στις συνθήκες αβεβαιότητας και ομηρίας των αδιόριστων εκπαιδευτικών. 

"Η αγωγή ατόμων με ειδικές ανάγκες αποτελεί μια διάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης, την οποία αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία. Οι μαθητές με ειδικές ανάγκες είναι μέλη της κοινωνίας μας και απαιτούν σεβασμό, κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές και συνδρομή από επιστημονικά καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό", τονίζει σε ανακοίνωσή της η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved