ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
"Όχι" ΟΛΜΕ στο διάλογο για τις προσλήψεις

 

Αθήνα 23.12.2009, 16:44

Οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών δεν αποτελούν βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση, διαμηνύει στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου η ΟΛΜΕ, με επιστολή που της απέστειλε σήμερα.

Σχετικά με τις προτάσεις του υπουργείου, η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι:

- Στο θέμα των διορισμών των εκπαιδευτικών δεν λαμβάνεται υπόψη η παρούσα κατάσταση, με τους πάνω από 30.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στους πίνακες προϋπηρεσίας, αλλά και η εμπειρία που προέκυψε από την εφαρμογή των μέχρι σήμερα διαγωνισμών του ΑΣΕΠ στην εκπαίδευση και η αποτίμηση της αποτελεσματικότητάς τους.

- Αντιμετωπίζονται αποσπασματικά κάποιες μόνο πλευρές του συνόλου των εργασιακών σχέσεων και των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (και αυτές αρνητικά για τον κλάδο, π.χ. υποχρεωτική 3ετία παραμονής στο σχολείο διορισμού), και έτσι μένουν ουσιαστικά εκτός ατζέντας τα μεγάλα εργασιακά προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους εκπαιδευτικούς το ίδιο το σύστημα όλα αυτά τα χρόνια (διάθεση στο ΠΥΣΔΕ,  τοποθετήσεις, πολύτεκνοι, ΙΔΑΧ, επιμόρφωση, ωράρια κ.λπ.).

Η ΟΛΜΕ ζητεί να ξεκινήσει άμεσα συλλογική διμερής διαπραγμάτευση τουλάχιστον για τα εργασιακά θέματα και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, διαδικασία που ακόμη και το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει. Επίσης, επιφυλάσσεται να καταθέσει άμεσα στα αρμόδια υπουργεία κείμενο - σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Συλλογικής Συμφωνίας με το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου. Διεκδικώντας την κατοχύρωση του δικαιώματος ουσιαστικών συλλογικών συμφωνιών και συμβάσεων «εφ’ όλης της ύλης» (οικονομικά, ασφαλιστικά αιτήματα κ.λπ.), η ΟΛΜΕ απαιτεί την τροποποίηση του ν. 2738/99 και την κατάργηση του άρθρ. 24 παρ. 3 του ν. 3205/03.

Επιπλέον, απαιτεί:
- Να μη γίνει καμιά αλλαγή στο σύστημα διορισμών  μέχρι να διοριστούν ως μόνιμοι όλοι όσοι βρίσκονται  στους πίνακες προϋπηρεσίας.
- Η κάλυψη όλων των κενών να γίνεται με διορισμούς  μόνιμων εκπαιδευτικών. Για τον υπολογισμό των κενών ζητούμε την υλοποίηση των αιτημάτων της Ομοσπονδίας  για νομοθετική κατοχύρωση  ανώτατου ορίου 25 μαθητών ανά τμήμα, 20 στις κατευθύνσεις και10 μαθητών ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
- Άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων.
- Όχι στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών για τις πελατειακού τύπου  πολιτικές που άσκησαν όλες οι κυβερνήσεις.
- Όχι στην αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και στην αμφισβήτηση της μόνιμης εργασίας.
- Να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις της ΟΛΜΕ για το εργασιακό καθεστώς και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών.
- Ουσιαστική στήριξη του εκπαιδευτικού και του έργου του (οικονομική, ασφαλιστική, εργασιακή, επιστημονική).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved