ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μαθήματα νοσηλευτικής στο στρατό

 

Αθήνα 10.2.2010, 15:12

Σχολεία Νοσοκόμων θα λειτουργήσει πιλοτικά στο σύνολο των Μονάδων του Στρατού το Γενικό Επιτελείο Στρατού ΓΕΣ, στο πλαίσιο της βελτίωσης της επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού του.

Τα μαθήματα θα είναι διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο του 2010. Κατά τη διάρκεια του σχολείου οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βασικά στοιχεία παροχής ιατρικής βοηθείας από έμπειρο ιατρικό προσωπικό μονάδων και Στρατιωτικών Νοσοκομείων και να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να είναι σε θέση να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε πρακτικό επίπεδο.

Εκπαιδευτές θα είναι ιατροί από τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των Στρατιωτικών Νοσοκομείων, ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιείται πρόπλασμα (ομοίωμα ανθρωπίνου σώματος) και λοιπά αναλώσιμα υλικά.

Ενδεικτικά, ορισμένα από τα αντικείμενα που θα διδαχθούν είναι: ανατομία, τεχνητή αναπνοή, μεταφορά τραυματία. ηλεκτροπληξία, κεραυνοπληξία, αναφυλακτικό σοκ, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, δαγκώματα φιδιών, θερμοπληξία, βλάβες από ψύχος, καθαρισμός τραυμάτων, αντιμετώπιση καταγμάτων, φαρμακολογία, αντιμετώπιση τραυμάτων από βλήμα, αντιμετώπιση πολυτραυματία κ.λπ. Την τελευταία εβδομάδα κάθε σχολείου θα πραγματοποιείται άσκηση για την αντιμετώπιση υγειονομικών περιστατικών σε επιχειρησιακό περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved