ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ε. Χριστοφιλοπούλου: Θέλουμε βιώσιμο σύστημα δια βίου μάθησης

 

Αθήνα 10.2.2010, 16:32

Η δημιουργία ενιαίου συστήματος πιστοποίησης φορέων, δομών και εκπαιδευτών και η συγκρότηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδοχικών συζητήσεων που είχε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Αφού ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς αρχικής και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης θα συνεχιστεί, η υφυπουργός τόνισε ότι η πιστοποίηση της καταλληλότητας των φορέων παροχής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και των εκπαιδευτών, πρέπει να γίνεται μέσω ενός συνεκτικού, αλλά όχι δύσκαμπτου, συστήματος αρχών και κανόνων".

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου δικτύου Δια Βίου Μάθησης, πρόσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου και τόνισε ότι "στόχος είναι να επιτευχτεί ο συντονισμός και η τακτοποίηση του συστήματος ώστε αφενός να μη χάνεται ούτε ένα ευρώ και αφετέρου να εξασφαλίζεται η διασύνδεση της παρεχόμενης εκπαίδευσης με τις πραγματικές τις ανάγκες των πολιτών - καταρτιζομένων καθώς και με εκείνες της αγοράς εργασίας".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved