ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ξεκίνησε ο διάλογος για ένα Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων

 

Αθήνα 25.2.2010, 16:00

Την έναρξη δημόσιου διάλογου με στόχο τη συγκρότηση εντός του 2010 Εθνικού Πλαισίου Προσόντων για τη Δια Βίου Μάθηση, σε αντιστοίχιση με το Ευρωπαϊκό, κήρυξαν σήμερα στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας η υπουργός και η υφυπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντόπουλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου αντίστοιχα.

Με τη συγκρότηση ενός ενιαίου ΕΠΠ στόχος είναι όλες οι μορφές τυπικής, μη τυπικής και άτυπης μάθησης όλων των βαθμίδων να συσχετίζονται μεταξύ τους, τα αποτελέσματά τους να αναγνωρίζονται και να πιστοποιούνται στη βάση μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει την ποιότητα και την αμοιβαία εμπιστοσύνη κράτους και κοινωνικών εταίρων. Κατά αυτόν τον τρόπο το ΕΠΠ αναμένεται να ενισχύει τη διαφάνεια στα επαγγελματικά προσόντα, να διευκολύνει την πρόσβαση και την πρόοδο σε διαδικασίες διά βίου μάθησης και να υποστηρίζει καλύτερα τη σχέση εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων δεν θα απονέμει προσόντα, αλλά απλά τα κατατάσσει σε επίπεδα και θα τα περιγράφει με όρους μαθησιακών αποτελεσμάτων. Η απονομή των προσόντων θα παραμείνει αρμοδιότητα των εθνικών φορέων.

Η κ. Διαμαντοπούλου στην ομιλία της αναφέρθηκε στο συλλογικό κοινωνικό όφελος, επισημαίνοντας ότι "κάθε Έλληνας  με πιστοποιημένα προσόντα θα μπορεί να δει τον εργασιακό του βίο σε έναν πολύ ευρύτερο ορίζοντα, με πολλές περισσότερες ευκαιρίες και εμπειρίες". Χαρακτήρισε δε την ποιότητα και την πιστοποίηση ως τον πιο ασφαλή δρόμο για την σύγκλιση μισθών Ελλήνων και Ευρωπαίων συναδέλφων τους και τόνισε ότι "η σύγκλιση προσόντων, οδηγεί  μεσοπρόθεσμα, και σε σύγκλιση μισθών. Αυτό είναι που πρέπει να παλέψουμε. Αυτό είναι που πρέπει να κερδίσουμε".

Η κ. Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένας ουσιαστικός και ξεκάθαρος διάλογος που να χτίζει γέφυρες μεταξύ επαγγελμάτων και μεταξύ άτυπης και τυπικής εκπαίδευσης. Επίσης, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που καλείται το υπουργείο παιδείας να αντιμετωπίσει, με πρώτη αυτή που θέλει ανθρώπους με προσόντα να μην μπορούν να προσαρμοστούν, να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν.


* Δείτε την ομιλία της κ. Διαμαντοπούλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved