ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ν.Δ.: Απογητευτικό το πρόγραμμα για το νέο σχολείο

 

Αθήνα 5.3.2010, 16:32

Γενικό κείμενο αρχών και καλών προθέσεων που προκαλεί απογοήτευση χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο, που ανακοινώθηκε χθες, η υπεύθυνη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ.

"Το έτοιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύεται σήμερα ότι δεν υπάρχει. Οι 38 σελίδες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπουργός ελάχιστα λένε για τα πραγματικά μέτρα που η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει και τα μέσα με τα οποία σκοπεύει να τα υλοποιήσει", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της. Και συνεχίζει: "Ο Μαθητής γίνεται μικρός διανοούμενος, γίνεται μικρός επιστήμονας, κατακτά το πώς να μαθαίνω" και άλλες παρόμοιες προτάσεις είναι ίσως πολύ ωραίες για κάποια παρουσίαση συνεδρίου. Δεν αποτελούν, όμως, σε καμία περίπτωση, σαφή κυβερνητική πρόταση για το μέλλον της Παιδείας στη χώρα μας".

"Η αξιοκρατία, η αξιολόγηση, η συνεχής επιμόρφωση, η αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών, η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός των μεθόδων διδασκαλίας και των παρεχόμενων μέσων, είναι στόχος όλων μας. Όμως: Το κομμάτι των προτάσεων του Υπουργείου που αφορά σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης βρίσκεται, ακόμα, σε πρωτόλειο στάδιο. Εκτός αν υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες που υπαγορεύουν την καθυστέρηση και τη σταδιακή αποκάλυψη των ιδεών του υπουργείου", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved