ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πτυχία επιπέδου master ζητεί η Σχολή Δασολογίας του ΑΠΘ

 

Αθήνα 19.3.2010, 14:32

Να υπάρξει σαφής διάκριση στην κατάταξη των προσόντων μεταξύ των πτυχιούχων των Σχολών Γεωτεχνικών Επιστημών πενταετούς διάρκειας σπουδών και των πτυχιούχων ΤΕΙ αντίστοιχων ειδικοτήτων, ζητεί με απόφασή του το Δ.Σ. της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση ελήφθει σε έκτακτη συνεδρίαση και αφού ελήφθησαν υπ' όψιν τα εξής:
- Το έγγραφο του ΓΕΩΤΕΕ (υπ’αριθμ. 1191/12.3.2010) με θέμα τη συμμετοχή  των γεωτεχνικών στην κινητοποίηση που αφορά στην υλοποίηση της σύστασης C 111 της ΕΕ, σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και
- Την ανακοίνωση της 13ης Συνόδου των Πρυτάνεων των Πολυτεχνείων της χώρας και των Κοσμητόρων των Πολυτεχνικών Σχολών Ελλάδας, του Προέδρου και εκπροσώπων του ΤΕΕ, της Πρυτανείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΓΕΩΤΕΕ, η οποία συνήλθε στις 10 Μαρτίου 2010 στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και προτείνει την κατάταξη των Μηχανικών και των Γεωτεχνικών πενταετούς διάρκειας σπουδών στο 7ο επίπεδο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, με παράλληλη τοποθέτηση των πτυχίων ΤΕΙ στο 5ο επίπεδο και των πανεπιστημιακών πτυχίων τετραετών σπουδών στο 6ο επίπεδο.

Επίσης αποφασίσθηκε να ζητηθεί νομοθετική ρύθμιση για την πιστή εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 32132/11.1.2010 απόφασης της Συγκλήτου του ΑΠΘ, σύμφωνα με την οποία χορηγείται πιστοποιητικό ισοδυναμίας των πτυχίων - διπλωμάτων πενταετούς φοίτησης, με διπλώματα υπό τη διεθνή ονομασία Master, στους απόφοιτους των Σχολών Τμημάτων:
α) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ,
β) της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, και
γ) της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved