ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έλεγχος για περικοπές μισθών στα ιδιωτικά σχολεία

 

Αθήνα 22.3.2010, 19:32

Τον έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων μέχρι τις 26 Μαρτίου, προκειμένου να διακριβωθεί αν έχουν γίνει περικοπές μισθών στους εκπαιδευτικούς κατά παράβαση του άρθρου 36 του ν. 682/1977 περί ιδιωτικών σχολείων γενικής εκπαιδεύσεως και σχολικών οικοτροφείων, ζητά με έγγραφο του από τους Περιφερειακούς Διευθυντές ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Μιχάλης Κοντογιάννης.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι η οποιαδήποτε περικοπή μισθού αντίκειται στη νομοθεσία.

Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος επεσήμανε ότι η μη καταβολή ή η περικοπή του 14ου μισθού συνιστά παραβίαση της νομιμότητας και επιφέρει κυρώσεις, καθώς στερεί από τους εργαζομένους νομοθετημένες απολαβές και από τα Ασφαλιστικά Ταμεία νομοθετημένους πόρους.

Απόφαση για περικοπές στις αποδοχές των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), ο πρόεδρος της οποίας, Μιχ. Κουρουτός, τη χαρακτήρισε "δούρειο ίππο" για το πέρασμα των μισθολογικών μειώσεων του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα και προέβλεψε ότι εάν πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μείωση είναι δυνατό να συμπαρασύρει όλες τις συλλογικές συμβάσεις των νομικών προσώπων του ιδιωτικού τομέα με αναφορά στα μισθολόγια του Δημοσίου για τον καθορισμό των ελάχιστων αποδοχών των εργαζομένων, που καθορίζουν τις αποδοχές χιλιάδων άλλων εργαζομένων στη χώρα μας. Ο ίδιος θεωρεί ότι το νομικό πλαίσιο είναι σαφές και επαρκές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved