ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αρχίζει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την παιδεία

 

Αθήνα 28.4.2010, 15:33

Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, με τίτλο: «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού και λοιπές διατάξεις».

Με την αφορμή αυτή, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Προωθούμε μεγάλα ζητήματα: πώς θέλουμε τον εκπαιδευτικό, ποιές είναι οι προϋποθέσεις για να είναι κάποιος εκπαιδευτικός, το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, ο τρόπος εισαγωγής μόνο με το ΑΣΕΠ, αλλά και το δόκιμο εκπαιδευτικό και το μέντορα που τον υποστηρίζει. Ουσιαστικά, είναι διαδικασίες που επενδύουν στην εκπαίδευση και στη δυνατότητα να αλλάξουμε το περιεχόμενο του διδακτικού έργου. Το νομοσχέδιο αφορά ακόμη τις διαδικασίες αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που είναι από τις πλέον επείγουσες ανάγκες στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι πάνω από 35 χρόνια που δεν έχει γίνει αξιολόγηση και θα γίνει με όρους προγραμματισμού και αυτοαξιολόγησης. Επίσης, ρυθμίζονται πολλά ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου".


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved