ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Γαλλία: Εκπαιδευτικό έλλειμμα στα δημοτικά σχολεία

 

Αθήνα 5.4.2010, 17:12

Tέσσερις στους δέκα μαθητές των δημοτικών σχολείων της Γαλλίας, περίπου 300.000, παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις στην ανάγνωση, τη γραφή και την αριθμητική, συμφωνα με μια μελέτη του Institut Montaigne για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

«Παρά τις πολυάριθμες παρεμβάσεις και νομοθετικές προσπάθειες μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών, το μέσο επίπεδο της γαλλικής μαθητών συνεχίζει να επιδεινώνεται", προειδοποιεί το Ινστιτούτο, το οποίο κάνει λόγο για πλήρη κατάρρευση της επίδοσης των μαθητών στην ανάγνωση και την αριθμητική και μεταξύ άλλων προτείνει την πιο αυστηρή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και την επέκταση του σχολικού έτους, που διαρκεί 140 ημέρες, έναντι 200 στην Ιταλία και τη Δανία και 188 στη Φινλανδία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved