ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επαγγελματικός προσανατολισμός Επιστροφή    
ManpowerGroup Greece: 3+1 λόγοι για να επιλέξετε μια «πράσινη» καριέρα

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.11.2022, 23:38

Την τελευταία διετία οι προσλήψεις στελεχών επιχειρήσεων  με ευθύνη για τη διαχείριση θεμάτων Αειφόρου Ανάπτυξης και την Κλιματική Αλλαγή έχουν εκτοξευθεί καθώς ο ρόλος τους μετατοπίζεται από την εταιρική επικοινωνία στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων.

Επενδυτές, εργαζόμενοι, καταναλωτές και ρυθμιστικές αρχές απαιτούν από τις εταιρείες να είναι πιο ανοιχτές σχετικά με τα σχέδιά τους για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων (υπερθέρμανση του πλανήτη, κλιματική κρίση, ρύπανση). Στο πλαίσιο αυτό, οι «πράσινες θέσεις εργασίας» αποτελούν το νέο hot spot στην αγορά Εργασίας.

Τι είναι οι πράσινες θέσεις εργασίας;
Οι πράσινες θέσεις εργασίας συμβάλλουν στη διατήρηση ή την αποκατάσταση του Περιβάλλοντος, είτε πρόκειται για παραδοσιακούς τομείς όπως π.χ. η Βιομηχανία και Κατασκευές ή σε νέους, αναδυόμενους τομείς, όπως οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η Ενεργειακή Απόδοση, η βιολογική Γεωργία ή ο Αειφόρος Σχεδιασμός.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), οι πράσινες θέσεις εργασίας:
Αυξάνουν την αποδοτική κατανάλωση ενέργειας και πρώτων υλών
Περιορίζουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου
Ελαχιστοποιούν τα απόβλητα και τη μόλυνση
Προστατεύουν και βοηθούν στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων
Συμβάλλουν στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Ο όμιλος ManpowerGroup προτείνει χρήσιμα tips σε νέους υποψήφιους προκειμένου να  απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους, να επιταχύνουν την καριέρα τους σε αυτόν τον τομέα και να προσανατολιστούν σε νέες «πράσινες» θέσεις εργασίας: Από συμβούλους περιβαλλοντικής υγείας και ασφάλειας, διαχειριστές και επιθεωρητές, μέχρι τεχνολόγους συσκευασίας, ειδικούς αποβλήτων αμιάντου και ρόλους διαχείρισης απορριμμάτων.

Βρείτε σκοπό στην εργασία σας
Οι προσδοκίες των εργαζομένων για το τι θέλουν από την εργασία και τη ζωή τους έχουν αλλάξει θεαματικά τα τελευταία δύο χρόνια. Η τελευταία μας έκθεση δείχνει ότι το 66% των εργαζομένων θέλουν να βρίσκουν νόημα στην καθημερινή τους εργασία και το 61% ότι επιθυμούν να γνωρίζουν ότι η εργασία τους συμβάλλει θετικά στην Κοινωνία.

Να ξέρετε ότι κάνετε τα πάντα για να σώσετε τον πλανήτη
Όταν επιλέγετε μια καριέρα στον τομέα της αειφορίας ή στον περιβαλλοντικό κλάδο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε θετικό αντίκτυπο.

Η μετάβαση σε μια Οικονομία χωρίς εκπομπές άνθρακα είναι επίσης ένας μοχλός οικονομικής ανάπτυξης με τη δυνατότητα δημιουργίας εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με έκθεση της ΔΟΕ, η πράσινη οικονομία θα δημιουργήσει 24 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2030. Αυτό θα επιτρέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους να ξεπεράσουν τη φτώχεια και να απολαύσουν βελτιωμένα μέσα διαβίωσης.
Συνδυάστε την αγάπη σας για το περιβάλλον με τις τεχνικές και προσωπικές δεξιότητές σας.
Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα πράσινων θέσεων εργασίας που είναι διαθέσιμες σήμερα, και οι λεγόμενοι «πράσινοι» εργαζόμενοι προέρχονται από διάφορα υπόβαθρα.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της μεταποίησης, για παράδειγμα στον σχεδιασμό συσκευασιών πρέπει να έχουν γνώση των υλικών που είναι φιλικά προς το Περιβάλλον. Ομοίως, ένας μηχανικός που επιθυμεί να εργαστεί στον ενεργειακό τομέα θα χρειαστεί πιθανότητα να έχει γνώσεις σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την ενεργειακή απόδοση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ένας υπεύθυνος διαχείρισης απορριμμάτων πρέπει να είναι εξοικειωμένος με τις κυβερνητικές ρυθμίσεις σχετικά με την ασφαλή διάθεση απορριμμάτων, τους κανονισμούς συσκευασίας και τους στόχους ανακύκλωσης.

Οι ανθρώπινες δεξιότητες είναι επίσης σημαντικές. Στους περισσότερους ρόλους θα χρειαστείτε ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες όπως εξάλλου και ικανότητα να εργάζεστε ως μέλος μιας ομάδας. Άλλες βασικές ιδιότητες περιλαμβάνουν τις δεξιότητες διαχείρισης έργου και τις διαπροσωπικές δεξιότητες για την επεξήγηση της νομοθεσίας και των διαδικασιών σε άτομα από κάθε υπόβαθρο.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα
Οι HR σύμβουλοι της ManpowerGroup Greece, έχουν αφομοιώσει την παγκόσμια τεχνογνωσία του ομίλου και γνωρίζουν σε βάθος τις προκλήσεις της ελληνικής Οικονομίας και τις ανάγκες της Αγοράς Απασχόλησης. Ως παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, «ανοίγει» το δρόμο στον κόσμο της εργασίας και διατηρώντας γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχει εκατοντάδες μόνιμες και προσωρινές ευκαιρίες απασχόλησης διαθέσιμες στους βασικούς οικονομικούς τομείς της αγοράς εργασίας. Οι έμπειροι σύμβουλοι συνεργάζονται με τους υποψήφιους, αντιλαμβάνονται την εμπειρία τους και σταθμίζουν τις δεξιότητές τους και τους καθοδηγούν στην προετοιμασία τους στο επόμενο εργασιακό τους βήμα, συμβάλλοντας αισθητά στη μείωση του άγχους και της αβεβαιότητάς τους για το μέλλον τους.

Σχετικά με τη ManpowerGroup™
Η ManpowerGroup®, η κορυφαία διεθνώς εταιρεία παροχής λύσεων ανθρώπινου δυναμικού, βοηθά τους οργανισμούς να εξελίσσονται και να ξεχωρίζουν σε έναν κόσμο που αλλάζει γρήγορα παρέχοντας υπηρεσίες όπως η εύρεση, η αξιολόγηση, η ανάπτυξη και η διαχείριση ταλέντων. Αναπτύσσουμε καινοτόμες λύσεις για εκατοντάδες χιλιάδες οργανισμούς κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους εξειδικευμένα ταλέντα, ενώ, παράλληλα, βρίσκουμε ουσιαστικές θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. Η εξειδικευμένη οικογένεια των “brands” μας - Manpower®, Experis® και Talent Solutions® - δημιουργεί ουσιώδη αξία για τους υποψηφίους και πελάτες σε περισσότερες από 75 χώρες εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε αναγνωρισμένοι για την εταιρική μας ποικιλομορφία - ως μια από τις καλύτερες εταιρείες που δίνουν έμφαση στις γυναίκες, αλλά και στην ενσωμάτωση, την ισότητα και την αναπηρία. Το 2022 η ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για δέκατη τρίτη φορά ως μια από τις πλέον Ηθικές Εταιρείες στον Κόσμο - “World’s Most Ethical Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρεία στον κλάδο.
 
Ο όμιλος ManpowerGroup στην Ελλάδα 
Στην Ελλάδα, ο όμιλος ManpowerGroup ιδρύθηκε το 1998. Μέσα από το δίκτυο 2 υποκαταστημάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη εντοπίζουμε, αξιολογούμε, αναπτύσσουμε και διαχειριζόμαστε ταλέντα σε όλο το φάσμα βασικών κλάδων της οικονομίας. Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ποιότητας ISO 9001:2015, στους τομείς εύρεσης και επιλογής προσωπικού καθώς και υπηρεσιών προσωρινής απασχόλησης σε όλο το δίκτυο των υποκαταστημάτων της. Το 2020 η ManpowerGroup Ελλάδας απέκτησε την πιστοποίηση Great Place to Work® που υπογραμμίζει το επίπεδο του ομαδικού πνεύματος, της αξιοπιστίας και του σεβασμού που κυριαρχούν στον οργανισμό μας.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved