ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΕ: Ξόρκια αντί χρημάτων για την ανεργία

 

Αθήνα 15.3.2013, 23:21

Σε ορισμένα ανούσια συμπεράσματα, ευχολόγια και γενικόλογες αναφορές εξαντλήθηκε η προσπάθεια των "27" στην διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Η εξασφάλιση πόρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας που ήταν το βασικό ζητούμενο δεν επιτεύχθηκε αφού τελικά, όπως σωστά επισημαίνει και το ΚΚΕ, το ποσό που διατίθεται αντιστοιχεί σε λιγότερο από 100 ευρώ ανά άνεργο.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς δηλώνει αισιόδοξος και αναγάγει σε επιτυχία το γεγονός ότι πλέον όλοι οι εταίροι μας μιλάνε για την ανεργία των νέων και προετοιμάζουν ανάλογα προγράμματα. Μάλιστα προανήγγειλε την έκδοση πρόσκλησης για ολιγόμηνη απασχόληση 45.000 νέων έως 29 ετών "που θα μπορέσουν να αποκτήσουν εμπειρία στην αγορά εργασίας".

Κατά τα άλλα, το Ευρωπαϊκό Συµβούλιο εξέφρασε ικανοποίηση για τις προσπάθειες της Επιτροπής να αξιοποιήσει τη συνεργασία µε τα κράτη µέλη τα οποία εµφανίζουν τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας νέων και αναφερόμενο στη συµφωνία του Συµβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου σχετικά µε την Εγγύηση για τη νεολαία, ευχήθηκε να προχωρήσει τάχιστα ώστε να διασφαλιστεί ότι σε κάθε νέο ηλικίας κάτω των 25 ετών θα προσφέρονται ποιοτική εργασία, συνέχεια εκπαίδευσης, µαθητεία ή άσκηση, εντός τεσσάρων µηνών από τη στιγµή που καθίσταται άνεργος ή εξέρχεται από την επίσηµη εκπαίδευση. Άλλες ευχές του Συμβουλίου: να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την αύξηση του ποσοστού απασχόλησης των γυναικών, τη µείωση της µακροχρόνιας ανεργίας, την απασχόληση των µεγαλύτερων σε ηλικία εργαζοµένων κ.λπ. κ.λπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved