ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
«Περπατάει» το πρόγραμμα «Νεολαία για την Ευρώπη»

Αθήνα 9.4.2014, 22:5

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα βήματα του κοινοτικού προγράμματος «Εγγύηση για τη Νεολαία», που φιλοδοξεί να προσφέρει σε όλους τους νέους ηλικίας έως 24 ετών, εντός  4 μηνών από το πέρας των σπουδών ή την απώλεια της εργασίας, μία πρόταση απασχόλησης, κατάρτισης, μαθητείας ή πρακτικής άσκησης. 

Το συμπέρασμα διατυπώθηκε -κατά το υπουργείο Εργασίας- σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών και των αρμοδίων οργανισμών εφαρμογής του προγράμματος τόνισαν ωστόσο την ανάγκη διαρθρωτικών παρεμβάσεων, που θα δημιουργήσουν γέφυρες για την ομαλή ενσωμάτωση των νέων στον ενεργό επαγγελματικό βίο. Επίσης, επισημάνθηκε ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων, καθώς και η ενεργός συμμετοχή των εκπροσώπων της νεολαίας, στο σχεδιασμό και την παρακολούθηση των εθνικών προγραμμάτων.

Την  έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χαιρέτησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Απασχόλησης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved