ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η δομή του νέου ΕΣΠΑ

Αθήνα 16.4.2014, 5:32

Από τέσσερα τομεακά προγράμματα σε κεντρικό επίπεδο και από τα προγράμματα που θα έχει η κάθε μία Περιφέρεια ξεχωριστά θα απαρτίζεται το νέο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας θα συνεχίσουν να έχουν κομβικό ρόλο τόσο στην εκπόνηση, στις ιδέες, στο σχεδιασμό, στην προετοιμασία των Προγραμμάτων, όσο και στη συνέχεια, στην εφαρμογή τους, παρότι τυπικά η διαχειριστική αρχή θα είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο θα είναι ένας ενδιάμεσος κρίκος, κυρίως όσον αφορά στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε θέματα καθημερινής διαχείρισης. 

Για πρώτη φορά από τότε που υπάρχουν Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης στη χώρα, δεν θα έχουν τη μερίδα του λέοντος τα έργα υποδομών αλλά θα κυριαρχούν δύο άλλες κατευθύνσεις: Η μία έχει να κάνει με την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, μέσω του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα -  Καινοτομία» που συμβολικά το αποκαλείται “Επανεκκίνηση». Η δεύτερη με την αντιμετώπιση προβλημάτων κοινωνικής συνοχής, γι\ αυτόν το λόγο αποφασίστηκε το μερίδιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου από 25% που ήταν μέχρι σήμερα στο συνολικό προϋπολογισμό, εξαιρουμένου του Ταμείου Συνοχής, να ανέβει στο 31%.

Αυτήν την εβδομάδα η χώρα μας θα υποβάλλει στην ΕΕ την τελική πρόταση σε σχέση με το πρόγραμμα ομπρέλα, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο τη συζήτηση που έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μέχρι τις 28 Απριλίου θα έχουν υποβληθεί οι προτάσεις για τα τομεακά Προγράμματα, έτσι ώστε η Ελλάδα μαζί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αφού πάρει το πράσινο φως από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να περάσει από τη φάση του σχεδιασμού, στη φάση της εφαρμογής.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved