ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πρωτοβουλία για την επαγγελματική κατάρτιση και την ανεργία από τους κοινωνικούς εταίρους (27/7/06)


Αθήνα 27.7.2006, 17:25
Πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ανεργίας στη χώρα μας, αναλαμβάνουν ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Ήδη υπέγραψαν μεταξύ τους πρωτόκολλο συνεργασίας, με σκοπό την ανάληψη της ευθύνης για τη συστηματική ανάλυση και καταγραφή του περιεχομένου των επαγγελμάτων που δεν είναι ρυθμισμένα στη χώρα μας, καθώς και των τρόπων απόκτησης των απαιτούμενων προσόντων για την άσκησή τους.

Ειδικότερα, η συνεργασία αποβλέπει στην ανάπτυξη και πιστοποίηση «Επαγγελματικών Περιγραμμάτων», στο πλαίσιο της Δια βίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και αποτελεί απαραίτητο βήμα για τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση (ΕΣΣΕΕΚΑ), το οποίο ενεργοποίεί και πάλι το υπουργείο Απασχόλησης.

Με την ανάθεση από την πολιτεία της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, οι παραπάνω φορείς ελπίζουν ότι θα πετύχουν:
- αξιόπιστη και η σε βάθος γνώση των αναγκών της αγοράς εργασίας,
- δυνατότητα ποιοτικής και ταχύτατης εκτέλεσης χωρίς γραφειοκρατικές αδράνειες
- αποτελεσματική αξιοποίηση των αναγκαίων πόρων.

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση των στόχων της πρωτοβουλίας αυτής περιλαμβάνει επίσης τη συνεργασία με φορείς του δημόσιου τομέα, όπως π.χ. το ΕΚΕΠΙΣ, ο ΟΕΕΚ, αλλά και τη συνεισφορά και άλλων οργανώσεων (ΕΕΤ, ΣΕΤΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, κ.λπ.), καθώς και την συνεργασία με επιστημονικούς ή επαγγελματικούς φορείς που η συμβολή τους στην αποτύπωση κλαδικών επαγγελματικών συνθηκών κρίνεται απαραίτητη,.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας των κοινωνικών εταίρων ελπίζεται ότι θα είναι η ουσιαστική σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και των επιπτώσεών της στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved