ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τώρα θέλει μαθητευόμενη εργασία (31/8/06)


Αθήνα 31.8.2006, 23:22
Ο πρόεδρος των βιομηχάνων βορείου Ελλάδας κ. Γ. Μυλωνάς, που πρόσφατα ζήτησε την εισαγωγή φτηνού εργατικού δυναμικού από τα Βαλκάνια, «χτύπησε»
και πάλι, αυτή τη φορά ζητώντας διεύρυνση του καθεστώτος της μαθητευόμενης εργασίας προς όφελος των επιχειρήσεων.

Μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα θέσει στον υπουργό Απασχόλησης κ. Σάββα Τσιτουρίδη αίτημα για διεύρυνση του καθεστώτος μαθητείας, στο οποίο υπάγονται σήμερα οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, του ΟΑΕΔ και άλλων Σχολών, ώστε «να δοθεί η ευκαιρία τους επιχειρηματίες να τολμήσουν να προσλάβουν κόσμο και να κάνουν περισσότερες και καινούργιες δράσεις».
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι κατά το στάδιο της μαθητείας δεν θα υπάρχει ανασφάλιστη εργασία και ελεύθερες απολύσεις. Μόνο φτηνή εργασία.

«Στη βόρειο Ελλάδα έχουμε μία εμπειρία, ότι το καθεστώς μαθητείας των ΤΕΙ δουλεύει πάρα πολύ θετικά για τις επιχειρήσεις και έχουμε στατιστική η οποία δείχνει ότι το 80% αυτών των ατόμων, των αποφοίτων ΤΕΙ που πηγαίνουν με καθεστώς μαθητείας στις επιχειρήσεις, προσλαμβάνονται οριστικά από αυτές», δήλωσε και διευκρίνισε ότι οι μαθητευόμενοι θα αμείβονται μερικώς από την επιχείρηση και μερικώς από το κράτος.

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved