ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Θα διερευνήσουν την ενίσχυση του δικτύου Eures για την κινητικότητα των εργαζομένων της ΕΕ

Αθήνα 24.2.2016, 10:45

Ακόμα και αν αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση εργασίας στη χώρα τους, ελάχιστοι είναι οι Ευρωπαίοι που θα αναζητήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας σε ένα άλλο κράτος μέλος. Η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού εντός της ΕΕ, είναι σχετικά χαμηλή, με μόλις 7,5 εκατομμύρια του ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού να δραστηριοποιείται οικονομικά σε άλλο κράτος μέλος. Κύριοι λόγοι για την χαμηλή κινητικότητα είναι η έλλειψη ξένων γλωσσών και οι δυσκολίες στην εύρεση εργασίας.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη οι ευρωβουλευτές συζητούν και ψηφίζουν προτάσεις για τη βελτίωση του δικτύου Eures, που υποστηρίζει την κινητικότητα των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος του νέου κανονισμού είναι η βελτίωση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης, με τη δημιουργία δεξαμενής κενών θέσεων εργασίας και βιογραφικών, μέσα από τη βελτίωση της αντιστοίχησης ικανοτήτων και διαθέσιμων θέσεων εργασίας, τη βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κρατών μελών για την έλλειψη ή το πλεόνασμα εργατικού δυναμικού αλλά και την ενσωμάτωση πρακτικών ασκήσεων.
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υπηρεσιών Απασχόλησης (Eures) ιδρύθηκε το 1993 για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων εντός της αγοράς εργασίας της ΕΕ και συντονίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στόχος του είναι να ενημερώνει, να συμβουλεύει εργαζόμενους που επιθυμούν να μετακινηθούν από ένα κράτος μέλος σε ένα άλλο αλλά και να βοηθήσει τους εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενους από άλλες χώρες.

Ο εισηγητής του ΕΚ Heinz K. Becker (ΕΛΚ, Αυστρία), δήλωσε ότι "η επιτυχία του δικτύου Eures θα εξαρτηθεί από την ένταξη του στο δίκτυο των αποτελεσματικών δημόσιων και ιδιωτικών υπηρεσιών απασχόλησης των κρατών μελών και των στοχευμένων, σε ολόκληρη την ΕΕ, προσπαθειών για τη βελτίωση της εικόνας του δικτύου, μέσα από έντομα μέτρα επικοινωνίας που θα χρησιμοποιηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη. Τα κράτη μέλη έχουν εδώ μια ιδιαίτερη ευθύνη".


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved