ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Και η ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ για τις ρυθμίσεις Χατζηδάκη περί ΕΦΚΑ

Proslipsis.gr | Αθήνα 21.7.2021, 15:21

Μετά τις δύο Ομοσπονδίες του ΕΦΚΑ, ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ, και η ΑΔΕΔΥ προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι ρυθμίσεις του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη για τον ΕΦΚΑ.
 
Ειδικότερα, η ΑΔΕΔΥ μέσω της νομικής συμβούλου της Μαργαρίτας Παναγοπούλου κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της με αριθμ. οικ. 45891/2021 (ΦΕΚ Β' 2954/05.07.2021) αποφάσεως του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τίτλο «Καθορισμός των προϋποθέσεων, κανόνων, διαδικασίας και λοιπών θεμάτων για την πιστοποίηση επαγγελματιών για την εφαρμογή του άρθρου 255 του ν. 4798/2021 (Α' 68)».

Οι αιτήσεις αυτές κατατέθηκαν σε συνέχεια και ενισχυτικά αντίστοιχων προσφυγών των δύο Ομοσπονδιών του ΕΦΚΑ, ΠΟΣΕ ΙΚΑ και ΠΟΠΟΚΠ, προκειμένου από κοινού να διασφαλίσουμε τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση από κάθε κυβερνητική προσπάθεια ξεπουλήματος και ανάθεσης σε ιδιωτικά συμφέροντα. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας τον δικαστικό αγώνα των ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και της ΠΟΚΟΠΚ ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, επικαλείται την αντισυνταγματικότητα της σύμπραξης ιδιωτών επαγγελματιών στη σύνταξη βεβαιώσεων για ασφαλισμένους και στην απονομή συντάξεων, δεδομένου ότι η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί αρμοδιότητα που ανήκει στον πυρήνα της κρατικής εξουσίας και πρέπει να ασκείται αποκλειστικά από δημοσίους υπαλλήλους.

Κινητοποίηση
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κτήριο Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22) από εργαζόμενους στον χώρο της Κοινωνικής Πολιτικής (Ασφάλιση και Πρόνοια) κατά της προκλητικής και δημαγωγικής, όπως την χαρακτηρίζουν, παρουσίας του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, στη σημερινή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις μηχανογραφικές εφαρμογές του Οργανισμού, οι οποίες, όπως ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι, αποτελούν προτάσεις και πάγια αιτήματά τους στον Φορέα από έναρξης λειτουργίας του και δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα με αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους: «Μετά τον αντεργατικό νόμο-τερατούργημα της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, την κλιμάκωση των επιθέσεων και την κατασυκοφάντηση των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ διά της με χειρουργική ακρίβεια στοχοποίησής τους μέσω και της απόδοσης πειθαρχικών ευθυνών, ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν την αλήθεια για τις δικές τους αβελτηρίες, αφού είναι τουλάχιστον προκλητικό να διαφημίζουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Φορέα, την ίδια στιγμή που εν έτει 2021 βασικές μηχανογραφικές εφαρμογές δεν υποστηρίζονται (πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σύγχρονη μηχανογραφική υποδομή, διαλειτουργούσες εφαρμογές, ενιαιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων…). Για την τραγική υποστελέχωση δε του Φορέα, την απουσία Ενιαίων Κανονισμών, τα τεράστια νομοθετικά και εφαρμοστικά κενά, σιγή ασυρμάτου… όπως και για τις δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας, των οποίων τα αιτήματα εκκρεμούν (συνταξιοδότηση, υπαγωγή στην ασφάλιση, επιδόματα), για τα οποία φέρουν ακέραια την ευθύνη».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved