ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Το καταστατικό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Προσωπικού Ομίλου Eurobank

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.03.2022, 14:29

Το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε το καταστατικό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης «Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Προσωπικού Ομίλου Eurobank - ΝΠΙΔ».

Σύμφωνα με το Καταστατικό, το TEA Όμιλος Eurobank αποσκοπεί στην παροχή, στους ασφαλισμένους και δικαιούχους των παροχών, επαγγελματικής ασφαλιστικής προστασίας, πέραν της παρεχόμενης από την κύρια και επικουρική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, για την κάλυψη ασφαλιστικών κινδύνων και ενδεικτικά των κινδύνων γήρατος, θανάτου, αναπηρίας, ατυχήματος και ασθένειας.

Προς επίτευξη του σκοπού αυτού συνιστώνται στο TEA Όμιλος Eurobank ανάλογοι κλάδοι που έχουν λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια.

Ειδικότερα συστήνονται οι ακόλουθοι κλάδοι ασφάλισης:
Α. Κλάδος συνταξιοδοτικών παροχών (χωρίς εγγυήσεις):
Ο Κλάδος Α λειτουργεί βάσει κεφαλαιοποιητικού συστήματος προκαθορισμένων εισφορών και χορηγεί συνταξιοδοτικές παροχές για την κάλυψη των ασφαλιστικών κινδύνων του γήρατος, της αναπηρίας και του θανάτου. Οι παροχές του Κλάδου θα καταβάλλονται στους δικαιούχους με τη μορφή εφάπαξ, χωρίς να προβλέπεται οποιουδήποτε είδους εγγύηση σχετικά με το ύψος των παροχών, τη διατήρηση του κεφαλαίου ή το ύψος της επενδυτικής απόδοσης.

Β. Κλάδοι συμπληρωματικών παροχών:
- Κλάδος Παροχών λόγω Θανάτου: Στον Κλάδο αυτό εντάσσονται οι παροχές που χορηγούνται λόγω θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, επιπλέον των συνταξιοδοτικών παροχών του Κλάδου Α, και περιγράφονται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στο Άρθρο 31 του παρόντος και θα εξειδικεύονται περαιτέρω στον Κανονισμό Παροχών.
- Κλάδος Λοιπών Συμπληρωματικών Παροχών: Στον Κλάδο αυτό εντάσσονται οι πρόσθετες παροχές που παρέχονται συμπληρωματικά προς τις Συνταξιοδοτικές Παροχές, και καλύπτουν τους ασφαλιστικούς κινδύνους της ανικανότητας για εργασία, αναπηρίας, ασθένειας ή ατυχήματος, θανάτου συνεπεία ατυχήματος, όπως περιγράφονται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά στο Άρθρο 31 του παρόντος και θα εξειδικεύονται περαιτέρω στον Κανονισμό Παροχών.
Οι καλύψεις του Κλάδου Β, όπως αυτές εξειδικεύονται στον Κανονισμό Παροχών, ενεργοποιούνται και μεταβάλλονται ύστερα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του TEA Όμιλος Eurobank, που λαμβάνεται κατά πλειοψηφία των μελών αυτού, αφού έχει λάβει υπόψη του τυχόν συμβατικές υποχρεώσεις των εργοδοτριών εταιρειών προς το προσωπικό τους, ώστε η όποια μεταβολή να είναι συμβατή με αυτές. Τυχόν μεταβολές θα κοινοποιούνται στις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, ήτοι το Υπουργείο Εργασίας
και Κοινωνικών Υποθέσεων, την Εθνική Αναλογιστική Αρχή και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του Κλάδου Α θα είναι η ημερομηνία, κατά την οποία θα εγκριθεί και δημοσιευθεί το παρόν καταστατικό. Οι Κλάδοι Συμπληρωματικών παροχών ενεργοποιούνται από την ημερομηνία που θα προβλέπεται στη σχετική απόφαση του Δ.Σ. του TEA Όμιλος Eurobank.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 817|2022.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved