ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αγροτική εκπαίδευση και κατάρτιση σύμφωνα με τα νέα δεδομένα

Proslipsis.gr | Αθήνα 16.03.2022, 17:15

Η κλιματική αλλαγή η χρήση νέων τεχνολογιών στην αγροτική παραγωγή και η διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας της χώρας θα διαμορφώσουν τα νέα προγράμματα αγροτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του κατά την εκδήλωση του ΕΛΓΟ - Δήμητρα για τον απολογισμό των προγραμμάτων κατάρτισης των αγροτών. 

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι αποτελεί στόχο του υπουργείου η κάλυψη της διαφοράς με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά με βάση τα νέα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής. «Ο αγρότης είναι πλέον ένας σύγχρονος επιχειρηματίας και οφείλουμε να ενισχύσουμε την επιχειρηματική, παραγωγική του δραστηριότητα», είπε, επισημαίνοντας ότι οφείλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προς την κατεύθυνση αυτή.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι εντός των προσεχών ημερών, θα εκδοθεί η προκήρυξη για το πρόγραμμα γεωργικών συμβουλών, ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Επισιτιστική επάρκεια
Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της επισιτιστικής επάρκειας, με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται κίνδυνος επισιτιστικής επάρκειας για τη χώρα, καθώς ήδη οι εισαγωγείς του χώρου κινούνται για την κάλυψη των 250 χιλ. τόνων που εισαγάγαμε από Ρωσία και Ουκρανία, από εναλλακτικές αγορές. Παράλληλα υπενθύμισε ότι έχει επανεργοποιήσει την Επιτροπή Επισιτιστικής ασφάλειας που παρακολουθεί το θέμα και σημείωσε ότι ήδη μαλακό σιτάρι και αραβόσιτος συμπεριλαμβάνονται στις συνδεδεμένες ενισχύσεις ως κίνητρο για ενίσχυση των καλλιεργουμένων εκτάσεων.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης των αγροτών που λαμβάνει η κυβέρνηση ώστε να καλύψει μέρος της αύξησης του κόστους παραγωγής, ενώ σημείωσε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου η ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει την εργαλειοθήκη για τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved