ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η στολή και ο οπλισμός της νεοσύστατης Δικαστικής Αστυνομίας

Proslipsis.gr | Αθήνα 16.03.2023, 06:09

Καθορίσθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 31|2023 η στολή, ο οπλισμός και τα ατομικά εφόδια του προσωπικού του αστυνομικού τομέα της Δικαστικής Αστυνομίας.

Το διακριτικό σήμα της Δικαστικής Αστυνομίας (φωτό) περιγράφεται και απεικονίζεται, ως εξής:
α. Στο κέντρο αυτού και επί πεδίου που καλύπτεται από τον ελληνικό σταυρό του εθνόσημου, φέρεται το έμβλημα της Δικαστικής Αστυνομίας.
β. Επίστεψη αυτού με τη φράση «ΕΝΕΚΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» σε ημικυκλική κεφαλαιογράμματη γραφή με χρυσούς χαρακτήρες.
γ. Η ως άνω παράσταση περικλείεται από το ακροτελεύτιο ελληνικό γράμμα «Ω», σε μαύρο χρώμα με λευκό περίγραμμα, το οποίο συμβολίζει το σθένος της δικαστικής κρίσεως. Ύπερθεν του γράμματος «Ω», αναγράφεται σε ευδιάκριτη ημικυκλική κεφαλαιογράμματη γραφή η φράση «ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ».

Αντιδιαμετρικά και κάτω από τη βάση του ξίφους, αναγράφεται το έτος «2022» με χρυσούς αριθμούς, ως αναφορά στην χρονολογία ιδρύσεως της Δικαστικής Αστυνομίας.

Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων οι δικαστικοί αστυνομικοί οπλοφορούν.

To ΠΔ δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Α' αρ. 63|2023.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved