ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κάμερες εγκαθίστανται στα γήπεδα (η απόφαση)

Proslipsis.gr | Αθήνα 08.02.2024, 15:50
 
Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση για την εγκατάσταση καμερών στα γήπεδα, που τιτλοφορείται «Εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι κάμερες θα τοποθετηθούν για την πρόληψη και αντιμετώπιση πράξεων βίας και εν γένει αξιόποινων πράξεων με αφορμή αθλητικές συναντήσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως έδρες από τις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες (ΑΑΕ) που συμμετέχουν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Basket League), για τη διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων των παραπάνω εθνικών πρωταθλημάτων, των διοργανώσεων των Κυπέλλων Ελλάδος και των διεθνών διοργανώσεων, στις οποίες μετέχουν οι ως άνω ΑΑΕ, καθώς και για τις αθλητικές συναντήσεις των εθνικών ομάδων των δύο παραπάνω επαγγελματικά οργανωμένων αθλημάτων.

Στις παραπάνω εγκαταστάσεις θα τοποθετούνται και θα λειτουργούν τα ηλεκτρονικά συστήματα που περιγράφονται στην παρούσα απόφαση, με σκοπό την εποπτεία των χώρων των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και των προσώπων που βρίσκονται σε αυτές, κατά τη διεξαγωγή των παραπάνω αθλητικών συναντήσεων.

Το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας καλύπτει κατΆ ελάχιστον τους ακόλουθους χώρους της αθλητικής εγκατάστασης, όπως αυτοί ορίζονται στον Ενιαίο Κανονισμό Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων (ΒΆ 1780/2009):
α) Όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου,
β) τον εξωτερικό αμέσως περιβάλλοντα χώρο, 
γ) το σύνολο των κερκίδων (εξέδρες),
δ) τον αγωνιστικό χώρο,
ε) τις σκάλες και τους διαδρόμους,
στ) τους χώρους των κυλικείων,
ζ) τους χώρους που προορίζονται για την εγκατάσταση των συνεργείων τηλεοπτικής μετάδοσης και φιλοξενίας των εκπροσώπων του τύπου,
η) τα σημεία αποβίβασης των αποστολών των διαγωνιζόμενων ομάδων και των διαιτητών, 
θ) τους διαδρόμους που οδηγούν στα αποδυτήρια των αθλητών και των διαιτητών,
ι) την είσοδο και έξοδο των αθλητών και των διαιτητών προς και από τον αγωνιστικό χώρο,
ια) άλλους χώρους δυνητικού κινδύνου ή κρίσιμων υποδομών (Υποδομές Ηλεκτρομηχανολογικού Εξοπλισμού, Κέντρο Ελέγχου, κ.λπ.),
ιβ) τους χώρους στάθμευσης,
ιγ) τα εκδοτήρια των εισιτηρίων.
2. Δεν εποπτεύονται οι χώροι του εσωτερικού των ιατρείων, των αποχωρητηρίων, των αποδυτηρίων των αθλητών και των διαιτητών και τα γραφεία Διοίκησης της εγκατάστασης.
3. Στα σημεία εισόδου (τουρνικέ) η γωνία λήψης των εικονοληπτών πρέπει να είναι κατάλληλη ώστε να είναι ευκρινή τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου των εισερχομένων.
4. Για τους φιλάθλους απαγορεύεται η με οιονδήποτε τρόπο κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου κατά την είσοδο μέσω του τουρνικέ στην αθλητική εγκατάσταση.

Σε χώρο των εγκαταστάσεων θα λειτουργούν Κέντρο Ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας και Κέντρο Ελέγχου Αθλητικής Εγκατάστασης, τα οποία θα συνεργάζονται.

Τα δεδομένα που προκύπτουν από τη λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρονικής Εποπτείας, εφόσον σε αυτά έχουν καταγραφεί πράξεις βίας και γενικώς αξιόποινες ή πειθαρχικώς ελεγκτέες πράξεις, γνωστοποιούνται το αργότερο εντός 48 ωρών από την καταγραφή τους, από την ΕΛΑΣ στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ), το οικείο πειθαρχικό όργανο και κατά περίπτωση στις αρμόδιες ανακριτικές και δικαστικές αρχές.

Η απόφαση
Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 929/2024.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved