ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εξετάσεις γλωσσομάθειας για μετανάστες (10/4/08)
 


Αθήνα 10.4.2008, 14:52
Εξετάσεις για την πιστοποίηση γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού για υπηκόους τρίτων χωρών που θέλουν να αποκτήσουν το καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα, θα διεξαχθούν για πρώτη φορά το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2008 στα κατά τόπους Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΚΕΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, που εποπτεύει τα ΚΕΕ, οι  ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν στα κατά τόπους ΚΕΕ αίτηση συμμετοχής από την Τετάρτη 16 Απριλίου μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2008.

Στην παρούσα πρώτη εφαρμογή του συστήματος πιστοποίησης γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν μόνο οι υπήκοοι ξένων χωρών που έχουν αποκτήσει:
1. Πιστοποιητικό εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης, Γ’ ή Δ’ επιπέδου, από τη Γενική Γραμματεία Επιμόρφωσης Ενηλίκων.
2. Πιστοποιητικό ελληνομάθειας, αντίστοιχο του επιπέδου Β’ (όπως περιγράφεται στο άρθρο 9 του π.δ. 363/1998 - ΦΕΚ 242 Α’ /29.10.1998) από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του υπουργείου Παιδείας.

Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΕΕ της χώρας (οι διευθύνσεις τους αναγράφονται στο πίνακα του συνημμένου παρακάτω αρχείου).

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Οι διευθύνσεις των ΚΕΕ (αρχείο doc 164 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved