ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ε.Ε.: "Oι ασκούμενοι είναι εργαζόμενοι" (21/5/08)


Αθήνα 21.5.2008, 17:56
"Oι ασκούμενοι είναι εργαζόμενοι στον βαθμό που ασκούν καθήκοντα που έχουν οικονομική αξία για λογαριασμό άλλου".

Mε αυτόν τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠAΣOK Mαριλένας Kοππά, σύμφωνα με την οποία "μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες κάνουν κατάχρηση του θεσμού της πρακτικής άσκησης μαθητών και φοιτητών που προέρχονται από τα νέα κράτη μέλη". Aξίζει να σημειωθεί πως η ευρωβουλευτής του ΠAΣOK, με την ερώτηση της καταγγέλει ουσιαστικά πως υπάρχει εκμετάλλευση πολλών νέων ανθρώπων, καθώς έχει διαπιστωθεί πως υπάρχουν γραφεία ευρέσεως εργασίας που διαφημίζουν την πρακτική άσκηση ως είδος φθηνής εργασίας.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας. Σύμφωνα με αυτό το δεδομένο χαρακτηρίζει "λυπηρό φαινόμενο" τις κακές πρακτικές και επισημαίνει πως "το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναγνώρισε στους ασκούμενους την ιδιότητα των εργαζομένων. Aυτό σημαίνει ότι κάποιος που κατάγεται από ένα κράτος μέλος έχει το δικαίωμα να τυγχάνει της ίδιας μεταχείρισης με τους συναδέλφους του ασκούμενους που κατάγονται από το κράτος μέλος της υποδοχής. Επαφίεται στις εθνικές αρχές του κράτους μέλους υποδοχής και δη στα δικαστήρια να εφαρμόσουν τις ισχύουσες διατάξεις με βάση τα στοιχεία της εν λόγω υπόθεσης. η έγκριση ειδικών διατάξεων στην εθνική νομοθεσία σχετικά με το καθεστώς της "πρακτικής άσκησης" ή του "ασκούμενους" θα διευκόλυνε την πρακτική εφαρμογή του προαναφερθέντος δικαιώματος".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved