ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οι 20 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

 

Αθήνα 12.4.2010, 13:43

Τη στιγμή που μία στις τέσσερις ελληνικές επιχειρήσεις απολύει εργαζομένους, υπάρχουν κάποιες εταιρείες οι οποίες επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, επιλέγουν έξυπνες και όχι επώδυνες λύσεις μείωσης εξόδων και διατηρούν το καλό εργασιακό τους κλίμα.

Για 8η συνεχόμενη χρονιά ανακοινώθηκαν από το Great Place to Work® Institute Hellas και το ALBA Graduate Business School τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces που αναδεικνύει τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Oι εταιρείες που ξεχωρίζουν κατανέμονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους: 10 εταιρείες με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και 10 εταιρείες με 50 έως 250 εργαζόμενους (πίνακας).

Η έρευνα
Η έρευνα αξιολόγησης Best Workplaces πραγματοποιείται κάθε χρόνο από ομάδα αξιολόγησης του τμήματος Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του ALBA Graduate Business School υπό την επίβλεψη της Δρος Όλγας Επιτροπάκη, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Δρ. Επιτροπάκη: «Εν μέσω κρίσης, οι 20 αυτές εταιρείες αντί να ακολουθήσουν «εύκολες» αλλά βραχυπρόθεσμες λύσεις, όπως μειώσεις προσωπικού χωρίς σαφή κριτήρια, μείωση της επένδυσης σε εκπαίδευση και ανάπτυξη, περικοπές σε εταιρικές εκδηλώσεις κτλ., εξακολούθησαν να επενδύουν στον άνθρωπο και προσπάθησαν να βρουν λύσεις μείωσης κόστους με τη μικρότερη δυνατή αρνητική επίδραση στο εργασιακό τους κλίμα». Στη φετινή έρευνα αξιολογήθηκαν 49 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που απασχολούν στο σύνολό τους πάνω από 28.700 εργαζομένους. Το ποσοστό ανταπόκρισης των εργαζομένων στην έρευνα ανήλθε στο 75% περίπου. Η συμμετοχή των εταιρειών είναι σε εθελοντική βάση ενώ η τελική αξιολόγησή τους βασίζεται κατά τα δύο τρίτα στις απαντήσεις των υπαλλήλων τους, γεγονός που καθιστά την έρευνα μοναδική ως προς τη μεθοδολογία της, αφού η γνώμη των εργαζομένων είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην κατάταξη της κάθε εταιρείας. Τα ερωτηματολόγια των εργαζομένων είναι εμπιστευτικά, συμπληρώνονται ανώνυμα από τους εργαζόμενους και αποστέλλονται απευθείας στους αξιολογητές. Η βράβευση των 20 εταιρειών θα γίνει στις 21 Απριλίου κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης. Οι εταιρείες που βραβεύονται στην Ελλάδα θέτουν αυτόματα υποψηφιότητα για τη λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη, οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Μάιο στη Μαδρίτη.

Πληροφορίες
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη μεθοδολογία της έρευνας και τα αποτελέσματά της, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.greatplacetowork.gr ή να επικοινωνήσετε με την κ. Ζωή Κουρουνάκου, τηλ.: 210 8964531, zkouroun@alba.edu.gr.

 

Πίνακας

Οι εταιρείες που διακρίνονται για το 2010
 

 

Best Workplaces 2010

 

Οι 10 καλύτερες εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους

Οι 10 καλύτερες εταιρείες που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους

1

Coca-Cola Τρία ‘Εψιλον

1

Bristol-Myers Squibb

2

GlaxoSmithKline Pharma

2

ΨΗΜΙΤΗ AE

3

ABBOTT LABORATORIES ΕΛΛΑΣ

3

Manpower

4

Tasty Foods

4

ΑΙΩΝ

5

AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

5

Data Communication ΑΕ

6

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ

6

CHARTIS

7

AstraZeneca AE

7

International Life ΑΕΑΖ

8

Würth Hellas

8

Medtronic Hellas

9

Club Hotel Casino Loutraki

9

Genesis Pharma

10

Ericsson Hellas

10

Xerox Hellas AEE


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved