ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις
 

 

Αθήνα 14.4.2010, 18:22

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις, που φέρει τον τίτλο: "Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις" (θα το βρείτε παρακάτω στα συνημμένα).

Το σχέδιο νόμου αφορά κυρίως στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης με στόχο τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και την ευελιξία στην αγορά εργασίας.

Εισάγει ρυθμίσεις για την ίση μεταχείριση των εργαζομένων με μερική απασχόληση σε σχέση με τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση, οριοθετεί την εκ περιτροπής απασχόληση και ορίζει πότε μπορεί να χαρακτηριστεί μια σύμβαση εργασίας ως εξαρτημένη, ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή έργου. Επίσης, εισάγει το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ή των συλλογικών συμφωνιών στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε μια επιχείρηση, καθώς και για την τηλεργασία, κατά την οποία ο εργοδότης υποχρεώνεται να ενημερώνει εγγράφως τον εργαζόμενο για το σύνολο των πληροφοριών που έχουν σχέση με τους όρους βάσει των οποίων θα παρέχεται η τηλεργασία (αμοιβή, ωράριο, κ.λπ.).

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το σχέδιο νόμου (αρχείο pdf 4,71 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved