ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Πρόγραμμα νομικής βοήθειας σε νέους από τη "Νέα Γενιά"

 

Αθήνα 28.6.2010, 22:04

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς συνεχίζει για 13η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους» (Youth Legal Aid). Αντικείμενο του είναι η δωρεάν νομική συνδρομή σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες νέων (ομάδες-στόχος), η οποία καλύπτει την εκπροσώπησή τους τόσο εξωδικαστικά όσο και ενώπιον των δικαστηρίων. Τις υποθέσεις των ατόμων που μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα αναλαμβάνουν κατά κανόνα νέοι δικηγόροι έως 35 ετών. Φέτος οι όροι του προγράμματος έχουν αναμορφωθεί και έχει διευρυνθεί τόσο το πεδίο εφαρμογής του όσο και το είδος των δικαιούχων.

Η νομική συνδρομή θα παρέχεται για υποθέσεις που αφορούν στις ακόλουθες ομάδες-στόχο: 1) ανήλικους παραβάτες, 2) κακοποιημένους ανήλικους και νέους έως 30 ετών, 3) πρόσφυγες έως 30 ετών, 4) παλιννοστούντες έως 30 ετών, 5) νέους θεραπευόμενους από τοξικές ουσίες έως 30 ετών, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης ή έχουν ολοκληρώσει αναγνωρισμένο πρόγραμμα απεξάρτησης,  ή/και  για υποθέσεις που έχουν ως αντικείμενο: 1) εργασία ανηλίκων, 2) παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων (trafficking and smuggling) έως 30 ετών και 3) χρήση απαγορευμένων ουσιών από νέους έως 30 ετών.

Πρόταση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν Δικηγορικοί Σύλλογοι και ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στο σκοπό τους περιλαμβάνεται η παροχή νομικής βοήθειας σε άτομα που εμπίπτουν στις ομάδες-στόχο. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από τους εν λόγω φορείς στο πρόγραμμα, είναι μέχρι και την 13η Ιουλίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τους όρους, τα δικαιολογητικά και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να ανατρέξετε στην σχετική πρόσκληση στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved