ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Επιδόματα στους ανέργους από 5 Δεκεμβρίου (1/12/05)


Αθήνα 1.12.2005, 21:11
Ξεκινάει στις 5 Δεκεμβρίου η καταβολή από τις κατά τόπους υπηρεσίες ΟΑΕΔ τακτικού επιδόματος και δώρου χριστουγέννων στους ανέργους.

Τακτικό επίδομα ανεργίας δικαιούνται οι μισθωτοί των οποίων η σύμβαση εργασίας καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε και έχουν ασφαλισθεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ. Το επίδομα καταβάλλεται μια φορά το μήνα για 25 ημέρες. Το κατώτερο ύψος του τακτικού επιδόματος ανεργίας ανέρχεται στα 12,45 ευρώ (μηνιαίο 311,25 ευρώ ) και το ανώτερο στα 13,17 ευρώ (μηνιαίο 329,25 ευρώ), ενώ προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε μέλος της οικογένειας.

Επίδομα ανεργίας χορηγείται υπό τις εξής προϋποθέσεις:
- Αν ο άνεργος επιδοτείται για πρώτη φορά πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα προηγούμενα δύο χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.

- Επίδομα ανεργίας παίρνει και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα προηγούμενα δύο έτη -πριν από την απόλυσή του- 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες) από τις οποίες 80 ημέρες τον τελευταίο χρόνο, πριν την απόλυση του.

- Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά, ο άνεργος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των τελευταίων δύο μηνών.

- Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο. Για ορισμένες κατηγορίες (π.χ. αλιεργάτες) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο.

Το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση το χρόνο λήψης του επιδόματος ανεργίας, στη χρονική βάση από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους (όπως ισχύει δηλαδή και για τους εργαζομένους).

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved