ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Το πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για το 2011

 

Αθήνα 31.1.2011, 16:22

Δωρεάν εκδρομές, βιβλία και θεάματα, αλλά και ανέγερση βρεφονηπιακών σταθμών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), προϋπολογισμού 82 εκατ. ευρώ, που ανακοίνωσαν σήμερα η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα και η Πρόεδρος του Οργανισμού Βασιλική Τσιμπίδα.

Για την ευκολότερη παραλαβή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού θα εφαρμοσθεί στην Αττική πιλοτικό πρόγραμμα διανομής. Συγκεκριμένα, κατά την απογραφή των δικαιούχων του προγράμματος, για να διαπιστωθεί αν ο πολίτης που προσέρχεται να απογραφεί είναι δικαιούχος παροχών και αν έχει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, θα χρησιμοποιηθεί online εφαρμογή που κατασκευάστηκε από τον Οργανισμό, μετά την παραλαβή από το ΙΚΑ ηλεκτρονικού αρχείου με στοιχεία ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

"Η κρίση κάνει ασφαλώς πιο δύσκολο το έργο μας», τόνισε η υφυπουργός. "Από τη στιγμή όμως που δεν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την οικονομική συγκυρία, προσπαθήσαμε σε συνεργασία με την Διοίκηση του ΟΕΕ να κάνουμε μια πιο έξυπνη κατανομή των διαθέσιμων πόρων, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι του Οργανισμού να κάνουν χρήση των παροχών του".

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Οργανισμού για το 2011 έχει ως εξής:

1. Κοινωνικός τουρισμός
Πρόγραμμα πανελλαδικής εμβέλειας που περιλαμβάνει 7ήμερες διακοπές.  Απευθύνεται σε 570.000 άτομα και η δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ. Ο χρόνος διάρκειας του προγράμματος για πρώτη φορά επιμηκύνεται και θα είναι από 1/04/2011 - 31/03/2012. Η δράση αυτή συντελεί στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και τη μείωση της εποχικής απασχόλησης.Η απογραφή των δικαιούχων στην Περιφέρεια θα αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου και στην Αττική στο τέλος Φεβρουαρίου, με κριτήρια εισοδήματος για όλους ως εξής:
α. Μεμονωμένοι  δικαιούχοι με ατομικό / οικογενειακό εισόδημα 17.000€
β. Δικαιούχοι δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000€
γ. Δικαιούχοι τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000€
δ. Δικαιούχοι τέσσερα άτομα (ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) με οικογενειακό εισόδημα  41.000€
ε. Πολύτεκνοι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000€

2. Εαρινό εκδρομικό πρόγραμμα Αττικής
Θα υλοποιηθεί από 1/04/2011 - 12/06/2011 και η δαπάνη θα ανέλθει στα 500.000 ευρώ περίπου. Πρόκειται για πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 15 εβδομάδων, με τρεις αυτόνομες δράσεις, διάρκειας 5 εβδομάδων η κάθε μία:
α) Εκδρομικό - Πολιτισμικό Πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας την Ελλάδα και τον πολιτισμό της»: Τριήμερες εκδρομές με επισκέψεις και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους από 1/04/2011 - 17/04/2011 και 6/05/2011 - 15/05/2011.
β) Εναλλακτικός Τουρισμός: Τριήμερες εκδρομές για νέους με δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, ράφτινγκ, από 6/05/2011 - 5/06/2011.
γ) Εαρινό πρόγραμμα: Τετραήμερες εκδρομές γενικού ενδιαφέροντος από 12/05/2011 - 12/06/2011.

3. Θεριμό εκδρομικό πρόγραμμα Αττικής
Περιλαμβάνει 7ήμερες και 8ήμερες εκδρομές το διάστημα από 2/07/2011 έως 10/09/2011. Είναι διάρκειας 10 εβδομάδων και η δαπάνη ανέρχεται στα 4.000.000 ευρώ. Περιλαμβάνει εκδρομές σε 35 προορισμούς με 38 τουριστικά λεωφορεία.

4. Φθνοπωρινό εκδρομικό πρόγραμμα Αττικής
Ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν, προβλέπεται η εφαρμογή νέου, αυτόνομου προγράμματος εκδρομών, διάρκειας περίπου 10 εβδομάδων.

5. Πολιτιστικό πρόγραμμα Αττικής
- Χειμερινή περίοδος: Θα διατεθούν 180.000 δελτία θεάματος, προϋπ. δαπάνης 2.520.000 ευρώ. Αφορούν παραστάσεις θεάτρου, Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Εθνικού Θεάτρου, που επανέρχεται φέτος, και εκδηλώσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και μετά από πολλά χρόνια και του Μεγάρου Μουσικής (γίνονται συνεννοήσεις).
- Θερινή περίοδος: Θα διατεθούν 30.000 δελτία θεάματος, δαπάνης 420.000 ευρώ, για θέατρα και καλλιτεχνικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης 10.000 δελτία θεάματος για θερινούς κινηματογράφους, που επανέρχονται φέτος, δαπάνης 63.000 ευρώ.

6. Για τα Προγράμματα Ψυχαγωγίας (εκδρομές και δελτία θεάματος) στην Αττική ο ΟΕΕ θα διαθέσει φέτος περίπου 8.000.000 ευρώ. Στην Περιφέρεια, όπου υλοποιούνται αντίστοιχα προγράμματα, εγκρίθηκαν για να αποσταλούν  πιστώσεις ύψους 3.862.000 ευρώ (ίδιες με τις περσινές). Το 50% αυτών των πιστώσεων βρίσκεται ήδη σε διαδικασία αποστολής.

7. Δελτία αγοράς βιβλίων
Θα διατεθούν πανελλαδικά 141.000 δελτία αγοράς βιβλίων (αυξημένος αριθμός σε σχέση με πέρυσι), δαπάνης 2.256.000 ευρώ. Για πρώτη φορά οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται και σχολικά βιβλία.

8. Βρεφονηπιακοί σταθμοί
α. Για την ανέγερση των κτηρίων βρεφονηπιακών σταθμών στη Καβάλα και το Άργος Ορεστικό, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 9.000.000 ευρώ, γίνονται επαφές με αρμόδιους φορείς για την ένταξή τους στη χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια. Συμπληρώνονται ήδη οι φάκελοι για την απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας  του Οργανισμού.
β. Παραλήφθηκε το κτήριο ΒΝΣ Λάρισας και αναμένεται η παραλαβή κτηρίου ΒΝΣ Καρδίτσας.
γ. Λόγω έλλειψης παιδαγωγικού προσωπικού, εξαιτίας της απαγόρευσης των προσλήψεων, για τη μέγιστη αξιοποίηση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών ο Οργανισμός προχωρά σε προγραμματικές συμβάσεις με τους ΟΤΑ για τη διάθεση από αυτούς εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Σε εφαρμογή τέτοιας συνεργασίας υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Ιλίου.
δ. Εντός της χρονιάς θα αποπερατωθούν οι ριζικές ανακαινίσεις των κτηρίων του Οργανισμού: ΒΝΣ Μοσχάτου και Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων Ναυπλίου, Άργους, Αλμυρού, Σερρών και Καρδίτσας.

9. Κέντρα εργαζόμενης νεότητας
Λόγω φθίνουσας πορείας ανεστάλη η λειτουργία τους. Με νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να καταργηθούν. Το προσωπικό εντάσσεται σε υπηρεσίες του Οργανισμού. Τα ιδιόκτητα κτήρια στέγασης τους, 7στην Αττική και 13 στην Περιφέρεια, θα αξιοποιηθούν στεγάζοντας: α) είτε υπηρεσίες του Οργανισμού (Περιφερειακά Γραφεία, Γραφεία Διανομής), β) είτε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και εποπτευόμενων Οργανισμών, με καταβολή μισθώματος, γ) ή με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό θα προσφερθούν στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ κ.λπ. για μίσθωση.

10. Μείωση δαπανών
Λόγω της οικονομικής κρίσης, με σύμφωνη γνώμη των κοινωνικών εταίρων, τα ποσά που θα καταβληθούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για επιχορηγήσεις δαπανών για σεμινάρια, ανάπτυξη διεθνών σχέσεων και αποστολές στο εξωτερικό, θα είνα φέτος μειωμένα.

11. Στο στάδιο παράδοσης βρίσκεται το έργο δικτυακής σύνδεσης (VPN) των 10 γραφείων διανομής του ΟΕΕ στην Αττική και των 60 Περιφερειακών Γραφείων με την Κεντρική Υπηρεσία.

12. Μια νέα εφαρμογή στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, στη διεύθυνση www.oee.gr, που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Οργανισμού, δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επικοινωνούν ζωντανά, μέσω του ηλεκτρονικού δικτύου, με τους υπαλλήλους του Οργανισμού και να λαμβάνουν άμεσα απαντήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved