ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
ΙΚΑ - ΕΤΑΜ: Νέες οδηγίες προς συνταξιούχους

 

Αθήνα 4.6.2013, 17:12

Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα η υπό τον κ. Ροβέρδο Σπυρόπουλο ηγεσία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ απευθύνει οδηγίες προς τους συνταξιούχους χωρίς και αυτή τη φορά να ζητά μια συγγνώμη για την ταλαιπωρία που επιφυλλάσσουν σε πολλούς εξ' αυτών οι επιεικώς άστοχες ενέργειές της.  

"Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υλοποιεί το εγχείρημα της πλήρους κατοχής των στοιχείων του ΑΦΜ και ΑΜΚΑ των συνταξιούχων του για τη διασφάλιση των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου και εποπτείας αποσκοπώντας στην πάταξη φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς που υπονομεύουν τη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων και στρέφονται εναντίον των συμφερόντων των συνταξιούχων", υπενθυμίζει η σημερινή... οδηγία και επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. "Από τις αρχές του έτους με επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις και δελτία τύπου πληροφορήσαμε τους δικαιούχους συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την εκπλήρωση αυτής της προϋπόθεσης υποβολής ΑΦΜ και ΑΜΚΑ προς τις Υπηρεσίες του Ιδρύματος. Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων η διαδικασία μπορούσε να ολοκληρωθεί και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος www.ika.gr και με την αυτοπρόσωπη παρουσία στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Επίσης, ήταν γνωστό από τις αρχές του έτους ότι όσοι δικαιούχοι δεν εκπληρώσουν αυτή την προϋπόθεση, δηλαδή τη γνωστοποίηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, δεν θα μπορούσαν να λάβουν την σύνταξη του Ιουνίου μέσω τραπέζης".

Στη συνέχεια η ανακοίνωση επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη για την ταλαιπωρία στους ίδιους τους συνταξιούχους και ειδικά σε εκείνους "που για διάφορους λόγους δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτή τους την υποχρέωση και διαπίστωσαν ότι δεν είχε καταβληθεί στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στην τράπεζα". Αποφεύγει, δηλαδή, να αναφερθεί στην ταλαιπωρία αυτών που αν και συμμορφώθηκαν με τις εκάστοτε οδηγίες δεν έφτασαν ποτέ στο... ταμείο για να πάρουν τη σύνταξή τους. 

Κι άλλες διευκρινίσεις
Κατόπιν αυτών, η Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ διευκρινίζει για μία ακόμη φορά τα ακόλουθα:
- Όσοι συνταξιούχοι προσέλθουν στα υποκαταταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έως τις 7 Ιουνίου και υποβάλουν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, θα λάβουν τη σύνταξη του μηνός Ιουνίου από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες θα τις λάβουν μέσω τραπεζών. Σε αυτό το σημείο επισημαίνεται ότι από το σύνολο των 44.018 συνταξιούχων που δεν έλαβαν σύνταξη μέσω τράπεζας λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, μέχρι σήμερα, 4 Ιουνίου και ώρα 13:30, έχουν καταβληθεί 29.016 συντάξεις μέσω των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ, κατόπιν υποβολής των απαραίτητων στοιχείων. Έως τις 7 Ιουνίου αναμένεται, με ομαλή ροή, να υποβάλουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ οι εναπομείναντες δικαιούχοι σύνταξης.
- Όσοι όμως συνταξιούχοι προσέλθουν στα υποκαταστήματα μετά τις 7 Ιουνίου για να υποβάλουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα λάβουν τη μεν σύνταξη Ιουνίου από τα υποκαταστήματα, αλλά η σύνταξη του Ιουλίου δεν θα καταβληθεί μέσω του τραπεζικού τους λογαριασμού και θα πρέπει είτε να περιμένουν να τη λάβουν μέσω τραπέζης μαζί με τη σύνταξη του Αυγούστου, είτε να προσέλθουν και πάλι τον Ιούλιο στα υποκαταστήματα και να τη λάβουν σε αυτά με χειρόγραφη διαδικασία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved