ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Πρόσβαση στο σύστημα υγείας θα έχουν όλοι οι ανασφάλιστοι

Αθήνα 29.5.2014, 16:47

Από τον επόμενο μήνα όλοι οι ανασφάλιστοι, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων, θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Ανασφάλιστος ο οποίος σήμερα έχει πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ήδη από το νόμο του περασμένου Μαρτίου, και εφόσον παίρνει παραπεμπτικό από γιατρό της πρωτοβάθμιας ότι χρήζει άμεσης νοσηλείας, θα μπορεί να προσέρχεται στο δημόσιο νοσοκομείο με το παραπεμπτικό», διευκρίνισε ο υπουργός. Και πρόσθεσε: «Στη συνέχεια τριμελής επιτροπή που θα δημιουργηθεί σε κάθε νοσοκομείο με τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και αντιστοίχως γιατρούς ειδικοτήτων, θα κρίνει τη σοβαρότητα της καταστάσεως. Όλο αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να αποφύγουμε φαινόμενα καταχρήσεως που θα μπορούσαν να τινάξουν τον προϋπολογισμό μας στον αέρα. Εφόσον έχει τηρηθεί αυτή η διαδικασία και είναι ιατρικώς βεβαιωμένο ότι κάποιος χρήζει νοσηλείας, τα νοσοκομεία μας θα του παρέχουν νοσηλεία», εξήγησε.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα καταστεί εφικτή από τον ΕΟΠΥΥ η κάλυψη των ανασφάλιστων και ως προς την παροχή φαρμάκων. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved