ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Κατασκηνώσεις για 3.000 άτομα με αναπηρία

Αθήνα 1.7.2015, 17:55

Συμφωνία για τη λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος για άτομα με αναπηρίες υπογράφηκε χτες 30 Ιουνίου 2015 μεταξύ του  υπουργείου Εργασίας, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), με φορέα υλοποίησης τον τελευταίο.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα και σε αυτό θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 παιδιά και ενήλικα άτομα), σύμφωνα με τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, ενώ θα απασχοληθούν  1.900 εργαζόμενοι ως συνοδευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό. 

Η υλοποίηση του κατασκηνωτικού προγράμματος για άτομα με αναπηρίες  συμβάλλει στη ριζική αλλαγή που πρέπει να υπάρξει στη μορφή των παρεχόμενων υπηρεσιών στο πλαίσιο της σύγχρονης προσέγγισης της αναπηρίας. Πρόκειται για την ανάγκη μετατόπισης από την κλειστή περίθαλψη σε προσβάσιμες υπηρεσίες οι οποίες βρίσκονται κοντά στην τοπική κοινωνία, σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και στοχεύουν στο ίδιο το άτομο με αναπηρία μέσω παροχής συγκεκριμένης υποστήριξης.

Το έργο συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ατόμων με αναπηρία, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία και στην αναβάθμιση της λειτουργίας των Κέντρων / Ιδρυμάτων / Σωματείων ΑμεΑ.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved