ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Τι αλλάζει στο σύστημα φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

Αθήνα 14.6.2016, 22:41

Με αλλαγές θα υλοποιηθεί φέτος και πάλι από την ΕΕΤΑΑ  (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) το λεγόμενο «Πρόγραμμα Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», το οποίο αφορά τη φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και στο οποίο εμπλέκονται τρία υπουργεία.

Αυτό αποφασίσθηκε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη στην ΚΕΔΕ, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφας.

Φέτος προβλέπεται, για πρώτη φορά, να λάβουν τη σχετική «επιταγή» όλες οι οικονομικά αδύναμες οικογένειες, ενώ θα εξυπηρετηθούν και οι οικογένειες με παιδιά και οι ενήλικες με αναπηρία, «αίροντας έτσι αδικίες ετών», όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Παράλληλα θα γίνει απλοποίηση των διαδικασιών και διασφάλιση των πληρωμών σε μηνιαία βάση, ώστε να μην υπάρχουν οι καθυστερήσεις που προέκυπταν από το παλιό και βαρύ σύστημα με τις πληρωμές ανά τρίμηνο και έτσι να μην έρχονται κάθε τόσο σε δυσχερή θέση οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος εξ αιτίας της γραφειοκρατίας. 

Σημειώνεται ότι για την επόμενη χρονιά έχουν διασφαλιστεί οι ίδιοι πόροι με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν πέρσι, δηλαδή συνολικά 175 εκατ. €, προκειμένου να μη μειωθεί ο αριθμός των παιδιών που θα εξυπηρετηθούν, παρότι η συμμετοχή του ΕΣΠΑ μειώνεται φέτος από 120 εκατ. σε 93 εκατ. €, αλλά  ταυτόχρονα αυξάνεται η εθνική συμμετοχή από 57 εκατ. € σε 82 εκατ. €. 

Στα θετικά του νέου τρόπου εφαρμογής του προγράμματος καταλογίζεται το γεγονός ότι δεν θα ισχύει σε καμία δομή ο περιορισμός κάλυψης του 70% των θέσεων, αλλά με voucher θα μπορεί να καλυφθεί έως και το 100% της πληρότητάς τους. Επίσης, το γεγονός ότι οι συνεργαζόμενοι με την ΕΕΤΑΑ φορείς δεν θα χρειάζονται εγγυητικές επιστολές σε κανένα στάδιο της διαδικασίας.

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το προσεχές σχολικό έτος 2016 - 2017, θα αναλύονται στις λεπτομέρειές τους με κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες. 

«Κατά το πέρας της συνάντησης, ομόφωνα, όλοι οι εταίροι του προγράμματος εκφράστηκαν θετικά για τις αλλαγές αυτές, ενώ έγιναν αποδεκτές όλες οι προτάσεις που διατύπωσαν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην σύσκεψη συμετείχαν επίσης ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Θεόδωρος Γκοτσόπουλος και ο ειδικός συνεργάτης του υπουργού ΕΣΔΑ σε θέματα κοινωνικής πολιτικής Ευάγγελος Αυγουλάς. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved