ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Δεκαπεντάλεπτα διαλείμματα ανά δίωρο σε όσους εργάζονται μπροστά σε υπολογιστές

Proslipsis.gr | Αθήνα 11.7.2021, 17:35

Οι εργαζόμενοι των οποίων η φύση της εργασίας απαιτεί διαρκή χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε καθημερινή βάση, δικαιούνται διαλείμματα δεκαπέντε λεπτών ανά δύο ώρες, μη σωρευτικά, ή μετακίνηση σε άλλο πόστο, κατόπιν διαβούλευσης με τον εργοδότη τους.

Η παραπάνω απόφανση ελήφθη από το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και την οδηγία 90/270/ΕΟΚ, έπειτα από προσφυγή εργαζόμενου στην έκδοση εισιτηρίων στα ΚΤΕΛ του νομού Μαγνησίας, ο οποίος ζήτησε αποζημίωση τόσο για τις ώρες των χαμένων διαλειμμάτων, όσο και λόγω ηθικής βλάβης, επικαλούμενος το ΠΔ 398/1994 και την διαιτητική απόφαση 9/1997, η οποία καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των απασχολουμένων στα ΚΤΕΛ.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved