ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και Υπνωτήριο στην Αθήνα

Proslipsis.gr | Αθήνα 28.06.2022, 17:01

To «Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων» και το «Υπνωτήριο» στον Δήμο Αθηναίων, τα οποία θα λειτουργούν από τον ΟΚΑΝΑ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, εγκαινίασαν σήμερα η Υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Συνολικά χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια -ΠΕΠ Αττικής 2014-2020- η λειτουργία 9 Δομών φιλοξενίας Αστέγων με προϋπολογισμό 13 εκ. ευρώ 

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν σήμερα η Υφ. Υγείας Ζ. Ράπτη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Γ. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας Γ. Σταμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ι. Κεχρής, ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθ. Θεοχάρης, η Αν. Προϊσταμένη Διεθνών και Δημοσίων Συνεργασιών του ΟΚΑΝΑ Χ. Συργκάνη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» Χρόνης Ακριτίδης, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Αλ. Τσιατσιάμης, στελέχη του ΟΚΑΝΑ και άλλοι. 

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους σύγχρονους χώρους των Δομών και να συνομιλήσει με το προσωπικό, αφού τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, επισημαίνοντας ότι επιτελούν σημαντικό κοινωνικό λειτούργημα. 

Σημειώνεται πως με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας καλύπτονται δαπάνες προσωπικού 12 ειδικοτήτων για το κέντρο ημέρας και 13 ειδικοτήτων για το υπνωτήριο, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές, ιατροί, εργασιακοί σύμβουλοι κλπ. Επιπρόσθετα στους ωφελούμενος των δομών παρέχονται υπηρεσίες σίτισης, παραμονής και στέγασης καθώς και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης όπου αυτό απαιτείται.

Η συνολική δυναμικότητα του ανοικτού κέντρου ημέρας είναι 200 άτομα, ενώ το υπνωτήριο θα έχει δυναμικότητα έως 90 άτομα.

Δομές Αστέγων
Η λειτουργία Δομών Αστέγων εκπληρώνει μία επιτακτική ανάγκη, καθώς η αστεγία στην Ελλάδα είναι ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που επηρεάζει περισσότερα από 20.000 άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, αξιοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της περιόδου 2014-2020, έδωσε τη δυνατότητα, μέσω ειδικής πρόσκλησης σε δυνητικούς δικαιούχους, να υποβάλουν προτάσεις για την υλοποίηση δράσεων σχετικών με τη λειτουργία Δομών για τους άστεγους. Ως αποτέλεσμα, εννέα (9) συνολικά φορείς εγκρίθηκαν για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, για την υλοποίηση και λειτουργία ισάριθμων δράσεων, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται αυτή τη στιγμή στο ύψος των 13 εκ. € περίπου. Η χρηματοδότηση που εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής αφορούσε δύο (2) κατηγορίες παρεμβάσεων:
• Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων (ΑΚΗΑ), δηλαδή ανοικτές δομές άμεσης πρόσβασης για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών των αστέγων.
• Υπνωτήρια αστέγων, δηλαδή δομές άμεσης φιλοξενίας που λειτουργούν μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας και καλύπτουν επείγουσες στεγαστικές ανάγκες όσων διαβιούν στο δρόμο.

Στόχος των Δομών Αστέγων είναι αφενός η παροχή βασικών αγαθών, η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των αστέγωνκαι αφετέρου η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved