ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ δεν δικαιούνται το επίδομα των 250 ευρώ, λέει ο Άρειος Πάγος (24/1/08)


Αθήνα 24.1.2008, 16:11
Οι εργαζόμενοι σε δήμους και κοινότητες θα πρέπει οριστικά να... ξεχάσουν το επίδομα των 190 - 250 ευρώ μηνιαίως, το οποίο παίρνουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, από τα έσοδα του Εθνικού Τυπογραφείου (είχε θεσπιστεί με το άρθρο 2 παρ. 15 του ν. 2349/95 και τροποποιήθηκε με το άρθρο 5 του ν. 2880/2001).

Με την πέμπτη κατά σειρά και τελεσίδικη απόφασή του (108/17.1.2008), ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι κακώς τα δικαστήρια αποφάνθηκαν ότι το επίδομα αυτό χορηγείται στους εμπλεκόμενους με το πρόγραμμα "Πολιτεία" και άρα και στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, εκτιμώντας ότι η πρόσθετη αυτή αμοιβή των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων είναι διαφορετική από το κίνητρο απόδοσης του άρθρου 13 του Ν. 2470/97 (Ενιαίο Μισθολόγιο) και δε συναρτάται με το πρόγραμμα "Πολιτεία", ώστε να  έχει σχέση με τους υπαλλήλους των ΟΤΑ.

Έτσι, τίθεται οριστικά τέλος στις αντιδικίες όλων σχεδόν των ΟΤΑ της χώρας με τους υπαλλήλους τους και τις αξιώσεις των τελευταίων για την καταβολή του επιδόματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved