ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Διευκρινήσεις ΟΑΕΔ για την άδεια μητρότητας (2/7/08)


Αθήνα 2.7.2008, 17:23
Σε σχέση με κάποιες ανακρίβειες που διατυπώθηκαν σε πρόσφατα δημοσιεύματα, που αφορούν στο νέο θεσμό της εξάμηνης άδειας μητρότητας, από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού διευκρινίζονται τα εξής:

1. Είναι ανακριβές ότι η εξάμηνη άδεια μητρότητας συναρτάται προς τα επικουρικά ταμεία στα οποία είναι ασφαλισμένες οι δικαιούχοι. Το μόνο που απαιτείται είναι ο κύριος φορέας ασφάλισης να είναι το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
2. Είναι επίσης ανακριβές ότι η άδεια αυτή προϋποθέτει, η ασφαλισμένη να αμείβεται με το βασικό μισθό. Προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν ενεργό εργασιακή σχέση.
3. Η προνομία αυτή δόθηκε στη μεγάλη πλειονότητα των γυναικών που είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και διέπονται από τη Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και όχι σε άλλα Ταμεία, επειδή κάποια άλλα Ταμεία έχουν ήδη περισσότερες παροχές (π.χ. χρόνο απουσίας) και η πρόσθεση και της συγκεκριμένης αυτής παροχής αντί να αμβλύνει θα διεύρυνε τις υφιστάμενες ανισότητες.
4. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη πιστωθεί περίπου 2.000 λογαριασμοί νέων μητέρων, που έκαναν χρήση του νέου αυτού θεσμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved