ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Βιβλία δωρεάν για 120.000 ασφαλισμένους του ΟΓΑ (30/7/08)


Αθήνα 30.7.2008, 17:11
Με στόχο την ενίσχυση των ψυχαγωγικών και πολιτιστικών παροχών προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του, ο ΟΓΑ ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των δράσεων της «Αγροτικής Εστίας»,θα εφαρμόσει και για την φετινή περίοδο 2008 το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων.

Το πρόγραμμα, συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 2.400.000 €, ξεκινάει από την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008 και απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, συνταξιούχους του Λογαριασμού Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη.

Ειδικότερα, δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
1. Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων
2. Οι ασφαλισμένοι που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
3. Τα έμμεσα μέλη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΟΓΑ (σύζυγοι-παιδιά).

Προϋπόθεση συμμετοχής όλων των ανωτέρω προσώπων στο πρόγραμμα είναι η κατοχή Βιβλιαρίου Υγείας ΟΓΑ σε ισχύ.

Η διαδικασία
Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τα δελτία αγοράς βιβλίων, αξίας 20 ευρώ, μαζί με τον κατάλογο των βιβλιοπωλείων- εκδοτικών οίκων που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ/ΛΑΕ, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Τα δελτία θα διανέμονται, μέχρις εξαντλήσεώς τους, από όλα τα ΚΕΠ της χώρας έως 31-12-2008. Οι δικαιούχοι μπορούν να τα προμηθεύονται από οποιοδήποτε ΚΕΠ και όχι κατ΄ ανάγκη από αυτό του τόπου διαμονής τους. Κατά την προσέλευσή τους θα πρέπει να προσκομίζουν το Βιβλιάριο Υγείας και το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, προκειμένου να ελέγχεται τόσον η ταυτοπροσωπία, όσο και θεώρηση του Βιβλιαρίου Υγείας για το έτος 2008. Με κάθε αίτηση μπορεί να ζητηθούν ένα ή περισσότερα δελτία, δηλ. μόνο του αιτούντος ή αυτού και των έμμεσα ασφαλισμένων μελών της οικογενείας του. Τα δελτία των συζύγων και των τέκνων μπορούν να παραληφθούν από τον έναν εκ των συζύγων, εφόσον προσκομισθούν τα Βιβλιάρια Υγείας και τα ΔΑΤ του άλλου συζύγου και των τέκνων (για όσα υποχρεούνται να έχουν ΔΑΤ). Κατά την παραλαβή του δελτίου ο δικαιούχος θα πρέπει να εφοδιάζεται και με κατάλογο των συμβεβλημένων βιβλιοπωλείων, τα οποία έχουν ήδη σταλεί σε όλα τα ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων, μπορούν να κάνουν χρήση των Δελτίων Αγοράς Βιβλίων μέχρι 31-12-2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved