ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Εκδρομές, βιβλία και θέατρο για 390.000 αγρότες το 2009 12.11.08


Αθήνα 12.11.2008, 19:02
Τον αριθμό των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα εκδρομών και παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρου του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας το έτος 2009, καθώς και τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής τους, καθόρισε το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση (την υπ. αριθμ. 26583/533/2008), στα προγράμματα 2009 θα ενταχθούν κατ’ ανώτατο όριο οι εξής:
- Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού οκταήμερων διακοπών, 140.000 άτομα.
- Στα εκδρομικά προγράμματα, διάρκειας 1- 7 ημερών, 30.000 άτομα, εκ των οποίων 4.000 αυτοτελώς απασχολούμενοι αγρότες, ηλικίας 21−64 ετών, που θα συμμετάσχουν σε πενθήμερο εκδρομικό - επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο, το οποίο θα συνδυάζει την ψυχαγωγία με επίσκεψη σε τόπους με ενδιαφέρον σε θέματα αγροτικής απασχόλησης, και 4.000 άτομα που θα
συμμετάσχουν σε πρόγραμμα τετραήμερων κυκλικών πλόων (κρουαζιέρων).
- Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, εκατόν σαράντα χιλιάδες 140.000 άτομα.
- Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, ογδόντα χιλιάδες 80.000 άτομα.

Προϋποθέσεις
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και στα εκδρομικά προγράμματα έτους 2009 έχουν ως εξής:
- Να είναι οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι του ΟΓΑ ή συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128 Α΄), όπως ισχύει,
- Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ή
− Να είναι σύζυγοι των ως άνω προσώπων και δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας ή
− Να είναι μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.
− Ειδικά για το εκδρομικό−επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο οι δικαιούχοι να είναι ηλικίας 21 - 64 ετών, αυτοτελώς απασχολούμενοι, ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ, ασφαλιστικά ενήμεροι, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα δωρεάν παροχής βιβλίων και δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων κατά το έτος 2009 είναι:
- Να έχουν οι συμμετέχοντες την ιδιότητα του συνταξιούχου του ΟΓΑ ή συνταξιούχου του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128Α΄), όπως ισχύει.
- Να είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής τους στα προγράμματα, ή
- Να είναι μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ.

Όλοι οι παραπάνω θα πρέπει να έχουν βιβλιάριο υγείας σε ισχύ κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης.

Όσοι από τους παραπάνω κληρώθηκαν να συμμετάσχουν στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών έτους 2008 δικαιούνται να συμμετάσχουν στα αντίστοιχα προγράμματα του έτους 2009, επιπλέον δε και στα προγράμματα δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.

Όσοι κληρώθηκαν στο εκδρομικό επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο ή στο πρόγραμμα τετραήμερων κυκλικών πλόων (κρουαζιέρων) το έτος 2008 -και αν ακόμη δεν έκαναν χρήση των παροχών- και εκ των επιλαχόντων, όσοι συμμετείχαν σε ένα από τα εν λόγω προγράμματα δικαιούνται το έτος 2009 να συμμετάσχουν μόνο στα προγράμματα δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.

Πρόσωπα όλων των ανωτέρω κατηγοριών, που κάνουν χρήση μιας από τις προαναφερόμενες παροχές το έτος 2009, δεν δικαιούνται δεύτερη παροχή μέσα στο ίδιο έτος, εξαιρουμένων αυτών της δωρεάν παροχής βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων.

Επιλογή
Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών, να περιληφθούν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν.1296/1982 (ΦΕΚ 128 Α΄), όπως ισχύει, καθώς και οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σ’αυτά και σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό δικαιούχων πέραν του οριζομένου παραπάνω, ως κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του ΔΣ του ΟΓΑ. Εξαιρούνται της κλήρωσης και δικαιούνται Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού ή Εκδρομών, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε ένα από τα προγράμματα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν: προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή λόγω τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα παραπληγίας - τετραπληγίας. Ειδικά στο εκδρομικό - επιμορφωτικό ταξίδι στην Κύπρο, να περιληφθούν οι αυτοτελώς απασχολούμενοι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ, ηλικίας 21−64 ετών, οι οποίοι να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, ως κριτήριο δε επιλογής καθορίζεται επίσης η κλήρωση με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΓΑ, μεταξύ των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved