ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Βιβλία σε δικαιούχους Εργατικής Εστίας και το 2009 23/1/09


Αθήνα 23.1.2009, 08:44
Πρόγραμμα πανελλαδικής εμβέλειας χορήγησης δελτίων αγοράς βιβλίων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) για τη φετινή χρονιά, σε δικαιούχους των παροχών του Οργανισμού που κάνουν χρήση μικτού προγράμματος παροχών, ενέκριναν η υπουργός και η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ.κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και Σοφία Καλαντζάκου.

Συνολικά θα διατεθούν 260.000 δελτία αγοράς βιβλίων, έναντι 250.000 πέρυσι, δαπάνης 4.160.000€ .Η αξία κάθε δελτίου ανέρχεται σε 16€, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων και ΦΠΑ.

Το ΔΣ του ΟΕΕ καθόρισε ήδη τους όρους και τις προϋποθέσεις υλοποίησης του προγράμματος και τη διάρκεια ισχύος του (μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2009) και καλεί τους εκπροσώπους των βιβλιοπωλείων και εκδοτικών οίκων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα να υπογράψουν σχετική σύμβαση, στην Αττική στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου, Αγησιλάου 10, 2ος όροφος, και στην Περιφέρεια στα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΕ, μέχρι την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, τις εργάσιμες μέρες και ώρες, προσκομίζοντας τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:
1. Αίτηση νομίμως υπογεγραμμένη
2. Βεβαίωση από αρμόδια ΔΟΥ περί άσκησης επαγγέλματος
3. Σχετικό έγγραφο που να αποδεικνύει ότι η επιχείρηση λειτουργεί , ή απόδειξη ταμειακής μηχανής της επιχείρησης .

Επιπλέον, ανάλογα με την εταιρική μορφή που λειτουργούν οι επιχειρήσεις, κατά περίπτωση, θα προσκομίσουν τα κατωτέρω δικαιολογητικά:

Α. Με μορφή Ο.Ε. και Ε.Ε.
Καταστατικό εταιρείας και πιστοποιητικό από το Πρωτοδικείο ότι το εταιρικό δεν τροποποιήθηκε ή λύθηκε η εταιρεία. Αν έχει γίνει τροποποίηση , αντίγραφο όλων των τροποποιητικών πράξεων.

Β. Με μορφή Ε.Π.Ε.
Τα αμέσως ανωτέρω και το ΦΕΚ που έχει δημοσιευτεί το καταστατικό.

Γ. Με μορφή Α.Ε
ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε το καταστατικό της εταιρείας και τυχόν τροποποιήσης με το αντίστοιχο ΦΕΚ.
Πιστοποιητικό Νομαρχίας περί τροποποιήσεως η μη του καταστατικού και μη λύσεως της Α.Ε., δημοσίευση της ανακοίνωσης των μελών του Δ.Σ., πρακτικό απόφασης του Δ.Σ. της εταιρείας που θα εκδηλώνεται η βούληση του Νομικού προσώπου για την κατάρτιση της σχετικής σύμβασης και διορισμό του εκπροσώπου της εταιρείας που θα υπογράψει τη σύμβαση.

Τα δικαιολογητικά για όλες τις περιπτώσεις που υποβάλλονται σε φωτοαντίγραφα πρέπει αν είναι αρμοδίως επικυρωμένα. Για την υπογραφή της σύμβασης θα προσκομίζεται η ταυτότητα αυτού που νομιμοποιείται να υπογράψει, καθώς και η σφραγίδα της επιχείρησης.

Σε περίπτωση αλλαγής επωνυμίας , τροποποίησης καταστατικού κ.λπ. oι ανωτέρω αναφερόμενοι θα πρέπει αν προσκομίσουν τα σχετικά με την αλλαγή έγγραφα για την κατάρτιση νέας σύμβασης.

Επισημαίνεται ότι όσα βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι είχαν συμβληθεί την περσινή χρονιά με τον ΟΕΕ και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στο φετινό πρόγραμμα, δεν θα προσκομίσουν τα ανωτέρω αναφερόμενα δικαιολογητικά αλλά θα υποβάλλουν μέχρι 6 Φεβρουαρίου 2009 στην Αθήνα, στα γραφεία του Οργανισμού, Αγησιλάου 10 (Πρωτόκολλο) και στην Περιφέρεια στα κατά τόπους γραφεία του ΟΕΕ, δήλωση στην οποία θα αναφέρουν:
1. Ότι αποδέχονται τη παράταση της σύμβασης που έχουν υπογράψει με τον ΟΕΕ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2009.
2. Αποδέχονται ανεπιφύλακτα τους όρους και προϋποθέσεις που καθόρισε το Δ.Σ. του ΟΕΕ για την υλοποίηση του φετινού προγράμματος χορήγησης δελτίων αγοράς βιβλίων.
3. Το ποσοστό έκπτωσης πέραν του υποχρεωτικού 10% που επιθυμούν να χορηγήσουν στους δικαιούχους - κατόχους δελτίων αγοράς βιβλίων.

Τα βιβλία που θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι θα είναι μορφωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, σχολικά βοηθήματα κ.λπ., χωρίς να επιτρέπεται η αγορά σχολικών ειδών ή βιβλίων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved