ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Απόφαση: Να αναγνωρίζεται ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας στις συντάξεις 16/3/09


Αθήνα 16.3.2009, 13:32
Να αναγνωρίζεται ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας και στον υπολογισμό της σύνταξης και όχι μόνο στη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, δικαιώνοντας τακτικό υπάλληλο της ΕΡΤ ΑΕ, συνταξιούχο του ΙΚΑ.

Το δικαστήριο έκρινε μη νόμιμη εγκύκλιο του ΙΚΑ με την οποία συνυπολογιζόταν ο χρόνος της θητείας στο συνολικό χρόνο ασφάλισης και μετά προστίθετο ο πλασματικός χρόνος βάσει του ν. 2747/1999.

«Εφόσον έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 9.000 ημέρες εργασίας, δικαιούνται να προσμετρήσουν για την προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους τη στρατιωτική τους υπηρεσία μέχρι 3 χρόνια, καθόσον από καμιά διάταξη δεν προκύπτει ότι στον προστιθέμενο πλασματικό χρόνο συντάξιμης υπηρεσίας περιλαμβά­νεται και η στρατιωτική υπηρεσία, η οποία, άλλωστε, σύμφωνα με το συνταξιοδοτικό καθεστώς του ΙΚΑ, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος των μη συμπληρωσάντων το 58ο έτος της ηλικίας τους ασφαλισμένων», αναφέρεται στην απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης.

Είναι σαφές ότι η παραπάνω απόφαση εισάγει νέα δεδομένα στον υπολογισμό των συντάξεων, δεδομένα που προφανώς θα επικαλεσθούν στο μέλλον και χιλιάδες άλλοι συνταξιούχοι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved