ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Παροχές - Δικαιώματα Επιστροφή    
Εγκρίθηκε το πρόγραμμα "τουρισμός για όλους"
 

 

Αθήνα 3.5.2010, 14:43

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμο το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2010-2011, το οποίο θα ισχύσει από 9 Ιουλίου 2010 έως 31 Μαρτίου 2011.

Το πρόγραμμα διακρίνεται σε δύο υποπρογράμματα, μέσω των οποίων διατίθενται συνολικά, μέσω ΚΕΠ, 110.000 ατομικά δελτία τουρισμού σε αντίστοιχους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα, για το υποπρόγραμμα που αφορά εξαήμερες διακοπές (πέντε διανυκτερεύσεων), θα διατεθούν συνολικά 100.000 ατομικά δελτία. Το προϋπολογιζόμενο κόστος του υποπρογράμματος ανέρχεται στο ποσό των 6.800.000 € περίπου.

Στο υποπρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν υπάλληλοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (εφόσον δεν είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας), ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, του ΝΑΤ, της Πρόνοιας, αυτοασφαλιζόμενοι του ΙΚΑ, άτομα με αναπηρία 67% και άνω, πολύτεκνοι κ.λπ.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι το ατομικό ή το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων, με βάση τα στοιχεία της οικείας ΔΟΥ, ώστε να μην υπερβαίνει τα παρακάτω ποσά:
- Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : € 18.000.
- Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : € 31.000.
- Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : € 40.000.

Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 €. Στην περίπτωση του οικογενειακού εισοδήματος τα έσοδα υπολογίζονται αθροιστικά από το σύνολο των μελών της οικογένειας ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι ή μη του Προγράμματος.

Για το υποπρόγραμμα για την Τρίτη Ηλικία θα διατεθούν 10.000 ατομικά Δελτία. Το προϋπολογιζόμενο κόστος του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 1.100.000 € περίπου.

Δικαιούχοι του Προγράμματος με τα προστατευόμενα μέλη τους , είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω , είναι δε συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Δεν δικαιούνται δελτίου εξαήμερων διακοπών οι δικαιούχοι Προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας (ασφαλισμένοι του ΟΓΑ), καθώς και όσοι πήραν Δελτίο ενός από τα υποπρογράμματα (Οκταήμερων διακοπών, Εκδρομών ή Γ΄ Ηλικίας) του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του ΕΟΤ κατά το διάστημα 2009 -2010, ή Γ΄ ηλικίας τρέχοντος έτους δεδομένου ότι το δικαίωμά τους για χρήση δελτίων κοινωνικού τουρισμού ισχύει εναλλάξ, χρόνο παρά χρόνο.

Οι κάτοχοι των δελτίων θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την επικράτεια σε ξενοδοχεία, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα και κάμπινγκ όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων που διαθέτουν ειδικό σήμα λειτουργίας.

Στο πλαίσιο διαχείρισης του προγράμματος θα εφαρμοστεί μηχανισμός παρακολούθησης και καταγραφής των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του, που θα επιτρέψει την εκ των υστέρων (ex post) αξιολόγηση του.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται περίπου στο ποσό των 8.000.000 € και θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΕΟΤ ετών 2010 - 2011 και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΕΟΤ.

Σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Άντζελα Γκερέκου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τη φετινή χρονιά, σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για όλους, και παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στον ΕΟΤ, είναι πολιτική μου απόφαση να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους». Θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την ελληνική τουριστική επιχείρηση και την ελληνική οικογένεια που θα κάνει χρήση του προγράμματος. Προτιμήσαμε να περικόψουμε άλλες δαπάνες ώστε να καταφέρουμε τελικά την υλοποίηση του προγράμματος, σε μια χρονιά που τίποτα δεν είναι δεδομένο. Λάβαμε υπόψη τα αποτελέσματα του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε για το περσινό πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και προχωρήσαμε στις απαιτούμενες αλλαγές. Η κατάσταση αδιαφάνειας, προχειρότητας και παραβιάσεων που υπήρξε στην περσινή υλοποίηση του προγράμματος δεν πρόκειται να επαναληφθεί".

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τη σχετική απόφαση.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η απόφαση (αρχείο pdf 395 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved