nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη για τη νόθευση στις πανελλαδικές (17/7/07)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜ
ΧΑΡ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ 37, 10680 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, TΗΛ. (210)3665414-5
FAX: (210)3665420
e-mail :
pressoffice@pasok.gr

Δελτίο Τύπου, Αθήνα, 17 Ιουλίου 2007

Ο υπεύθυνος Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχετικά με τις ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας στην υπόθεση των αναβαθμολογήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Η γκάφα της Θεσσαλονίκης δεν είναι καθόλου αστεία. Είναι τραγική. Διότι για άλλη μια φορά έπαιξε με τα νεύρα και την υπομονή των υποψηφίων και των οικογενειών τους, αποκαλύπτοντας μάλιστα και την ταυτότητα των υποψηφίων των οποίων η βαθμολογία είχε αλλοιωθεί.

Είναι απαράδεκτη, διότι έρχεται να προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα της αναξιοπιστίας και της σύγχυσης που στιγμάτισε τις φετινές γενικές εξετάσεις.

Είναι όμως πάνω από όλα αποκαλυπτική των απαράδεκτων κυβερνητικών μεθοδεύσεων. Διότι αποδεικνύει πως παρά τα όσα υποστήριζε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα, οι αρχικοί βαθμοί των 33 υποψηφίων όχι μόνο είχαν φτάσει στο Υπουργείο, αλλά είχαν περαστεί και στις τελικές καταστάσεις. Γεγονός, που πιστοποιεί πως η αρχική βαθμολόγηση είχε πλέον ολοκληρωθεί. Τα αποκόμματα και τα τετράδια των υποψηφίων είχαν αποσταλεί στο Υπουργείο, η παραβολή των βαθμολογιών με το εξεταστικό κέντρο είχε γίνει και οι καταστάσεις είχαν μηχανογραφηθεί προκειμένου να φύγουν προς τα σχολεία. Άρα το Υπουργείο είχε πλήρη γνώση της κατάστασης και δεν είπε απολύτως τίποτε μπροστά στα εμφανώς παραποιημένα αποκόμματα. Συνεπώς τα γραπτά που είχαν φύγει από τη Θεσσαλονίκη και μόνο μετά την αποκάλυψη της νοθείας γύρισαν πίσω προκειμένου να επαναβαθμολογηθούν. Άρα η βαθμολόγηση είχε κλείσει, τα ονόματα των υποψηφίων ήταν γνωστά και όλη η διαδικασία επρόκειτο να συνεχιστεί απρόσκοπτα εάν δεν είχε αποκαλυφθεί λόγω της καταγγελίας των καθηγητών.

Το γεγονός μάλιστα πως σε όλες τις περιπτώσεις η αρχική, η πειραγμένη δηλαδή βαθμολόγηση φαίνεται πως ήταν μεγαλύτερη από την τελική, καταδεικνύει πως η όλη διαδικασία δεν έγινε τυχαία, αλλά επρόκειτο για ένα οργανωμένο σχέδιο παραποίησης των αποτελεσμάτων.

Η ευθύνη της κας υπουργού και της ηγεσίας του Υπουργείου είναι πια προφανής και τα ερωτήματα για τη μέχρι σήμερα παραπληροφόρηση όλων μας γίνονται αμείλικτα όσο ποτέ.

Ζητούμε επίσημα την κατάθεση στη Βουλή των αρχικών και τελικών βαθμολογιών των 33 υποψηφίων. Η σύγκρισή τους πιστεύουμε πως θα μας οδηγήσει σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για τα κίνητρα όσο και για το χαρακτήρα αυτής της πράξης.
Ταυτόχρονα η υπόθεση αυτή αποκάλυψε σε όλο το μεγαλείο την ανικανότητα της κυβέρνησης να φέρει σε πέρας ακόμη και την πιο απλή αποστολή. Μια ανικανότητα, που είναι φανερό πια πως δεν είναι καθόλου τυχαία. Συνδέεται με τη διάλυση των υπηρεσιών, την ευνοιοκρατία και την αναξιοκρατία.

Με τις καταγγελίες μας όλο το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε το μοιραίο. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Η κυβέρνηση έχει πιάσει πια πάτο και συμπαρασύρει στην πορεία της αυτή και τον κρατικό μηχανισμό. Τους βλέπουμε σήμερα να γκρεμίζουν αυτά που με τόσο κόπο η ελληνική κοινωνία, ο ελληνικός λαός έχτιζε για δεκαετίες.

Είναι καιρός πια να γυρίσουμε σελίδα.

Β. ΠΕΤΟΥΡΗ:
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μετά από τόσες μέρες από την αποκάλυψη του θέματος έχετε ενδείξεις ή υπόνοιες ότι το πρόβλημα διευρύνεται σε όλο το φάσμα των εξετάσεων. Όχι μόνο στα ειδικά μαθήματα και στο συγκεκριμένο.

Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ:
Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από αυτό το βήμα να γίνουμε γνώστες της αλήθειας. Να αποκαλυφθεί το βάθος και η έκταση αυτής της νοθείας. Ακριβώς για τον λόγο ότι θέλουμε να τοποθετηθούμε υπεύθυνα απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Δυστυχώς η κυβέρνηση ακολούθησε το δρόμο της συγκάλυψης και της απόκρυψης. Όμως δυστυχώς γι' αυτήν αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ένα κύμα από γονείς και υποψηφίους οδηγείται στα διοικητικά Δικαστήρια προκειμένου να βρει το δίκιο του για όλη αυτή την ανωμαλία η οποία επικράτησε στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Άρα πολύ σύντομα πιστεύω θα έχουμε απαντήσεις για όλο το εύρος αυτής της υπόθεσης.
Ευχαριστώ πολύ.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved