nmathioud for ProslipsisGR - Widget

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Οργάνωση - Διοίκηση Επιστροφή    
Δηλώσεις Σπηλιωτόπουλου μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής 3/2/09


 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Ανακοίνωση Τύπου, 3 Φεβρουαρίου 2009

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κ. ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Σήμερα είχα την ευκαιρία να αναπτύξω στην Κυβερνητική Επιτροπή τις σκέψεις που υπάρχουν στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας. Είναι σαφές ότι και σε επίπεδο Κυβερνητικής Επιτροπής, όπως άλλωστε έκανε και πρόσφατα ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Κυβέρνησης στη Βουλή, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της Παιδείας. Και μάλιστα, σε ένα ζήτημα που έχει να κάνει μ’ ένα ουσιαστικό θέμα, που είναι η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η ενίσχυση του ρόλου της γενικής παιδείας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο και, κυρίως, η αποσύνδεση του σχολείου από ένα εξεταστικό σύστημα, το οποίο και άδικο είναι και παρέχει μόνο μια ευκαιρία στους υποψήφιους σπουδαστές και φοιτητές, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά εξοντωτικό, σκληρό και, εν πολλοίς, άδικο.

Επίσης κάναμε συζήτηση ότι στο γενικό πλαίσιο αρχών που θα υπάρξει ο διάλογος αυτός μας δεσμεύουν οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ, όσον αφορά το πλαίσιο αρχών, για έναν ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, για ένα ανοιχτό και δημοκρατικό σχολείο, με δημόσιο χαρακτήρα, με επαρκή χρηματοδότηση. Για ένα σχολείο το οποίο θα αναπτύξει τις δεξιότητες και θα ενισχύσει τα ταλέντα των μαθητών. Κοιτάμε δηλαδή εκτός από τις τεχνολογίες να υπάρξει και ζώνη πολιτισμού, να υπάρχουν δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερες προϋποθέσεις για να μπορεί ένας μαθητής να ανακαλύπτει το ταλέντο του και κυρίως να αναπτύσσει τις όποιες δεξιότητές του.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ξεκινάει, στο επίπεδο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο σχετικός διάλογος. Το ίδιο το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό τον καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη ζήτησε τουλάχιστον έξι μήνες, προκειμένου να συντονιστεί ο διάλογος, να καταγραφούν οι απόψεις.

Εμείς, από τη δική μας πλευρά, και σε επίπεδο Κυβερνητικής Επιτροπής, είπαμε ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις, δεν υπάρχουν –όπως σας είπα – προειλημμένες αποφάσεις, δεν υπάρχουν αγκυλώσεις και, κυρίως, δεν υπάρχουν δογματισμοί.

Είμαστε ανοικτοί σε κάθε άποψη και σε κάθε σκέψη, ανεξάρτητα από όποια ιδεολογική και πολιτική αφετηρία προέρχεται αυτή η σκέψη ή η άποψη. Αυτή βεβαίως θα κατευθύνεται στην πορεία του ανοιχτού, δημοκρατικού σχολείου των πολλών δεξιοτήτων, το σχολειό το οποίο είναι αποσυνδεδεμένο από τις εξετάσεις.

Από κει και έπειτα, είμαι βέβαιος ότι, στο πλαίσιο αυτό, θα ακουστούν χρήσιμες απόψεις και θα υπάρξει η απαιτούμενη σύνθεση και, κυρίως, η απαιτούμενη συναίνεση. Γιατί είναι δέσμευση της Κυβέρνησης στα μείζονα και στα σημαντικά -αυτά που μας ενώνουν, είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και ένα τέτοιο θέμα είναι η Παιδεία, όπου κατ’ εξοχήν απαιτείται συναίνεση - να προχωρήσουμε, όλες και όλοι μαζί μπροστά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συμφωνείτε με την πρόταση του κ. Παυλόπουλου για τον εκλογικό νόμο;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Είναι σαφές ότι οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στο να υπάρχει η ψυχολογία της πολιτικής σταθερότητας στον τόπο, ενόψει μάλιστα και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που ζούμε, είναι στη σωστή κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένας συνάδελφός σας λέει ότι δεν θα ψηφίσει πλέον νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αν δεν ιδρυθεί Εφετείο στην εκλογική του περιφέρεια. Είναι όμως 151ος Βουλευτής. Δημιουργεί πρόβλημα στην Κυβέρνηση;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ξέρετε ότι, παγίως, δεν σχολιάζω απόψεις και κυρίως συμπεριφορές συναδέλφων. Πολύ περισσότερο, ανθρώπους οι οποίοι έχουν μακρύ κοινοβουλευτικό βίο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κινδυνεύει να «πέσει» η Κυβέρνηση από τέτοιες συμπεριφορές;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Εγώ είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Κυβέρνηση όχι απλώς δεν κινδυνεύει, είναι συμπαγής, έχει την πλειοψηφία και θα προχωρήσει -και προχωρά- μπροστά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, mail: info@proslipsis.gr
©  2004-2020  proslipsis.gr, All rights reserved